Imatge de diversos pots amb espècies

La superespècia que prevé els infarts i el càncer: la pots comprar a Catalunya

Es tracta d'un condiment molt habitual a les cuines

Pel que fa a cuina i gastronomia, no hi ha res com les espècies. Aquestes substàncies o extractes vegetals poden resultar molt versàtils per als plats. Gràcies a elles podem donar-los més sabor o fer els àpats més gustosos.

Tot i això, a més de presentar aquestes qualitats, les espècies també poden resultar molt beneficioses per a la salut. A continuació n'ensenyarem una que podria ajudar-nos a reduir la inflamació, el risc de patir càncer i també infarts.

La 'superespècia' que està causant furor a Espanya: És molt beneficiosa

Presenta un color vermellós, és picant i és típica a països d'Amèrica del Sud. També se'l coneix com a pebre vermell, encara que per ser més exactes... estem parlant, ni més ni menys, de la caiena.

Caiena
La caiena, o pebre vermell, és un aliment típic d'Amèrica del Sud | Getty Images

La caiena és una espècie que s'utilitza de manera habitual a les cuines. És picant, seca i es pot utilitzar a molts plats. Deixa un sabor amb regust fumat, i actualment està arrasant al nostre país.

Aquesta espècie prové dels fruits secs de l'arbre Capsicum annuum, o en altres paraules, del pebrot. Els efectes positius que té sobre la salut són molts, però a més, la seva aportació nutricional tampoc no et deixarà indiferent.

Consumir-la o afegir-la als nostres plats farà que el nostre organisme obtingui vitamines A, B1, B2, C, E i K. No obstant això, també és rica en minerals com el magnesi, el potassi, el coure, el ferro, el fòsfor, el seleni i el zinc.

Com podreu deduir, es tracta d'un condiment veritablement positiu per a la nostra salut. De fet, veurem a continuació 5 raons per les quals hauries d'incorporar-la a la teva dieta. Quan descobreixis tot el que et pot aportar... Segur que ho faràs!

1. Millora la salut cardiovascular

En els darrers anys es van realitzar diversos estudis on es va afirmar que el consum de pebrots picants reduïa el risc de mort per malalties cardiovasculars i respiratòries. A més, també s'assenyalava la mateixa relació respecte d'alguns tipus de càncers.

2. Ideal per a la digestió

Si hi ha alguna cosa que té la caiena és, sens dubte, unes excel·lents propietats digestives. Consumir aquesta espècie no només ajuda a la millor absorció dels nutrients, sinó que també contribueix a alleujar la indigestió, els gasos i l'acidesa estomacal.

3. Té propietats antimicrobianes

Consumir caiena també pot ser la millor alternativa natural per combatre infeccions bacterianes i fúngiques. Per exemple, aquelles persones que són propenses a patir infeccions respiratòries o de la pell, podrien beneficiar-se de la seva ingesta.

La capsaïcina, que és una propietat que conté la caiena, pot ajudar el nostre cos a protegir-se d'alguns bacteris com els Streptococcus, els piogens o Streptococcus del grup A.

4. Ajuda a perdre pes

Els beneficis de la caiena no només ens ajuden a sentir-nos bé per dins, sinó també per fora. En aquest sentit, el consum pot ser ideal si el que volem és perdre pes. De fet, diversos estudis així ho han corroborat.

Detall d'una persona damunt d'una bàscula i una cinta de medir davant
El consum també ens pot ajudar a cremar calories | Getty Images

Per cada gram de pebre de caiena que afegim al nostre menjar, la nostra temperatura corporal augmentarà lleugerament. Això, al seu torn, es pot traduir en una crema de calories més gran, arribant fins i tot a reduir fins a un 6% el greix corporal.

5. Actua com a analgèsic

I per últim, però no menys important, no podem passar per alt les propietats analgèsiques. La capsaïcina que conté la caiena, en aquest sentit, pot resultar molt beneficiosa per al nostre organisme.

De fet, el consum podria actuar com una mena d'analgèsic natural, ja que ens ajudaria a alleujar els símptomes d'inflamació ia reduir el dolor. A més, també pot ser molt útil per tractar el dolor muscular i l'articular.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!