Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Setrill ple d'oli d'oliva amb el fons difuminat d'un supermercat acompanyat d'una foto destacada d'una senyora sorpresa

El súper que deixa tothom bocabadat: ven l'oli d'oliva 4 € més car que els altres

Aquest és el supermercat que s'està aprofitant de la pujada de preus

És evident que la pujada de preus és una cosa que preocupa a molts i, normal! Cada cop són més els supermercats que varien els preus dels productes constantment. I, encara que ells no siguin els principals culpables, és possible que alguna cadena s'estigui aprofitant de la situació.

Per exemple, l'oli d'oliva ha estat el producte estrella que ha patit més. Així és, ja que una ampolla de litre ja passa els 8 euros sense problema, sent aquesta la més barata, ja que hi ha ampolles que costen fins a 13 euros!

I no, no estem comparant marques blanques perquè hi ha ampolles d'oli d'oliva, com Carbonell, que es venen a preus molt diferents, depenent del súper al qual vagis.

Aquest és el supermercat que ven l'oli més car que els altres

De vegades és comprensible que els preus variïn una mica si et trobes en un supermercat o un altre, però què et sembla si et dic que n'hi ha un que ven l'ampolla d'oli d'oliva 4 euros més cara sense raó?

Ampolla d´oli d´oliva verge extra picual de la marca Carbonell amb un fons difuminat d´un supermercat
L'oli Carbonell es troba a diferents preus als supermercats | Khunkorn, Deoleo

Sí, sí, com ho llegeixes, o almenys fins fa poc el preu que tenia l'ampolla de litre d'oli verge extra 100% de Carbonell a Alcampo era de 8,86 euros i a Carrefour, en canvi, era a 12,85 euros. Això significa un 45% de diferència entre els dos establiments.

FACUA, l'organització que defensa els drets dels consumidors, ha estat la primera a adonar-se d'aquest fet i així és com ho compartia al seu compte de Twitter.

Per tant, ja has vist que els preus són reals i comença a ser un problema per a molts a l'hora de fer la compra. I és que hi ha famílies que opten per suprimir aliments bàsics perquè no es poden permetre certs productes.

Així que si tu n'ets una, fes-nos cas i estigues atent a tots els tipus que et donem perquè puguis estalviar-te uns quants diners. Ara mateix, a Alcampo, les ampolles es troben a un preu molt més baix. Ves abans que els pugin!

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Una gran pujada de preus de la qual s'estan aprofitant

Al capdavall, és veritat que la mala collita d'aquest any ha estat un factor crucial que ha fet pujar els preus de manera exagerada. Però comparant preus entre diferents súpers, s'ha pogut comprovar que molts han aprofitat la situació per ampliar els seus beneficis.

Per exemple, com s'explica que a El Corte Inglés el mateix oli estigui a 9,32 euros? És un preu força semblant a Alcampo, però que s'allunya molt de Carrefour. Aquesta és una altra de les proves que demostren que hi ha algú que s'està embutxacant més del que li toca.

Així que davant d'aquesta situació, la nostra recomanació és que vagis a diferents botigues i comparis preus. D'aquesta manera, sempre estaràs al dia per saber quins productes són més econòmics.

Home mirant el mòbil al supermercat mentre agafa un paquet de cereals i una imatge destacada d'una mà escrivint en una llibreta amb una guardiola al costat
Comparar preus és clau per poder tenir un control de les compres | Getty Images, Getty Images Signature

Trucs perquè compris sense deixar-te un ronyó

Segurament es prendran mesures legals per la pujada de preus als supermercats, perquè pensa que és una pràctica sancionable; des del gener està prohibit apujar el preu tret que sigui conseqüència dels increments de cost.

Però mentre se soluciona aquest dubte, què menys que donar-te alguns trucs extres perquè compris més tranquil. Per exemple, t'aconsellem que compris als matins; les prestatgeries estan plenes i trobaràs el que és just i necessari sense haver d'improvisar i gastar-te més del compte.

Una altra cosa que pots fer, si no pots anar-hi als matins, és anar a última hora per veure aquests productes que tenen una caducitat propera i els venen més barat. A Mercadona, cada cop és més comú trobar productes en oferta.

Finalment, una cosa que faig jo, i em va genial, és comprar una vegada a la setmana tot el que necessito per no haver d'anar tant al supermercat, estalviant-me agafar coses que en realitat no necessito. Ah, i sempre comprant amb la calculadora del mòbil, així controlo tot el que gastaré.