Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un supermercat amb prestatgeries de fruita i verdura i una imatge d´una dona en primer pla amb gest de sorpresa

El supermercat que ven la fruita més barata a Espanya segons un estudi de Kantar

Kantar és l'empresa líder d'anàlisi de dades que ha acabat quin és el supermercat que ven la fruita més barata

Kantar és l'empresa líder mundial d'anàlisi de dades, que ha conclòs quin és el supermercat que ven la fruita més barata. Un supermercat de gran èxit a Espanya, per cert.

Aquest estudi de la multinacional Kantar ens ajudarà a partir d'ara a estalviar en la nostra compra de fruita. Un aliment que hauria de ser principal a la nostra dieta.

Logo de Kantar en cercle vermell sobre fons de fruiteria de supermercat
Kantar ens revela quin és el supermercat amb la fruita més barata | Kantar Group, FuatKose, Getty Images Signature

El preu competitiu de la venda de fruita i verdura als supermercats

La fruita hauria de ser el nostre pa de cada dia, així que esperem que aquesta notícia ens serveixi, d'alguna manera, com a empenta. Això ens hauria d'animar, ja que els preus han pujat molt darrerament.

En els darrers mesos, fruita i verdura han estat objecte de notícia a tots els mitjans de comunicació al nostre país. Ja que els patrons pagesos han sortit a la carretera a protestar pels baixos beneficis en la producció de la fruita i la verdura.

En aquest sentit, es debat si el preu que paguem pels productes agrícoles és just. Tanmateix, Kantar s'ha ocupat de mesurar-ne els preus als supermercats.

Muntatge d'una fruiteria i monedes
El preu de la fruita, com de la resta d'aliments, s'ha anat encarint | Trendsetter Images, Devin_Pavel

Resulta que el líder, pel que fa a preus competitius de la fruita, no és un supermercat espanyol, sinó alemany. Tenint en compte que són dues les cadenes alemanyes líders a Espanya, ens preguntem de quina es pot tractar.

Kantar ens Revela on comprar la fruita i la verdura més barata a Espanya

La consultora Kantar Worldpanel ha estat l'empresa d'anàlisi de dades encarregada d'estudiar els preus a la venda de fruita al nostre país al sector dels supermercats. Concloent com a guanyadora la cadena de supermercats Aldi.

Aldi ven la fruita i la verdura un 11% més barata que la resta d'establiments al territori espanyol. Això segons informació extreta a finals d'abril per Kantar.

Captura de pantalla de la secció de fruites del fulletó de la web d'Aldi
La fruita de temporada serà l'oferta especial d'Aldi la setmana vinent | Aldi

En aquesta data, Aldi ha fet un càlcul sobre la base de dades d'Eurostat. Aquest li constata que, el darrer any, els seus preus en fruita i verdura s'han vist reduïts en un 2,4%.

D'altra banda, cal assenyalar les dades extretes de l'Observatori de Productes Frescos d'Aldi. Aquest, després de la sisena edició, confirma que un 70% dels clients es fixen en la relació qualitat preu dels productes frescos, mentre que un 49% atenen el preu.

La major part de la població a Espanya ha de tenir cura de la butxaca a l'hora de fer la compra. Per tant, és lògic que mireu més pel preu que per altres elements a l'hora de comprar. I, segons Kantar Insights, Aldi es col·loca entre els supermercats que els consumidors prefereixen pels preus.