Supermercat Eroski

Surt a la llum l'engany d'Eroski amb els preus: els clients, sense paraules

La cadena ha deixat sense paraules tots els seus clients pels seus preus

Fa només unes setmanes, ningú podia parar de parlar d'Eroski. La raó, lluny de ser casual, era l'últim anunci de la companyia espanyola, en què compartien la nova mesura que implantarien en tots els seus establiments.

Es tractava, ni més ni menys, que de l'anomenada 'La cesta que enamora', una selecció de més de 1.000 productes que Eroski oferia als seus clients. El més cridaner d'aquesta proposta era que es tractava d'articles amb preus molt econòmics, ja que la seva principal intenció era pal·liar l'efecte de la inflació als supermercats. No obstant això, la FACUA hi hauria trobat una cosa qüestionable.

La FACUA ha detectat preus inusuals als productes de la cistella

Segons la darrera anàlisi comparativa de la FACUA, 'La cesta que enamora' d'Eroski no és el que molts clients esperaven trobar. Després d'haver comparat el preu d'un centenar de productes que s'hi incloïen, la FACUA ha trobat un fet sorprenent amb relació als preus.

I és que, pel que sembla, la majoria dels productes analitzats no havien experimentat cap mena de rebaixa, tenint en compte l'evolució dels preus des del 3 de gener fins ara. Per si no n'hi hagués prou, l'anàlisi ha confirmat que, fins i tot, alguns s'han vist encarits.

Una cistella de la compra
Alguns productes oferts per Eroski no gaudirien de cap rebaixa | Getty Images

Del total de 104 productes contrastats, 31 han patit un augment en els preus, 47 han continuat conservant el preu inicial i només 26 han baixat de preu. D'aquesta manera, es podria establir que només el 25% dels productes ha patit realment un canvi positiu per als clients. I és que d'una cistella que es presentava com una oportunitat per estalviar, el 75% dels seus productes s'ha mantingut al mateix preu o ha augmentat.

Alguns dels productes encarits són: oliva verge extra Carbonell (25 cl), farina Gallo blat, llimona malla (1 kg), mongeta plana malla (500 g), pebrot tricolor (500 g), llet semidesnatada Asturiana (1 L) i mongeta cuita pinta Eroski (1 kg), entre d'altres.

Eroski tampoc hauria complert amb el que assegurava fa un mes

Seguint en la mateixa línia, la FACUA també ha confirmat que Eroski no està complint amb allò que recollia a la seva promoció. Pel que sembla, la cadena assegurava que: «El que hem fet és ajustar el preu d'aquests productes i confirmar que, entre productes de les mateixes característiques, tenen un preu més baix a Eroski».

Tot i això, l'organització ha confirmat que, segons la seva comparativa, Eroski no seria el supermercat amb «millors preus». Han confirmat que, dels 20 productes de marca analitzats, només 7 tenen un millor preu a Eroski. A més, cal tenir en compte que de tres comparteixen el mateix preu amb altres supermercats.

Cistella de la compra a un supermercat
La cadena tampoc estaria oferint els 'preus més baixos' | Getty Images

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Així anunciaven 'La cesta que enamora' des de la cadena de supermercats

Com es pot comprovar a la mateixa pàgina web d'Eroski, la companyia aclaria que era una campanya per facilitar l'estalvi dels seus clients. Per aconseguir-ho, es comprometia a oferir una cistella de productes «molt completa, saludable i variada», permetent així oferir als seus clients nombrosos articles.

Així mateix, aclarien que la seva distribució seria la següent: el 52% dels productes serien de consum diari o setmanal (fruita, verdura, lactis, llegums...), el 20% pertanyeria als articles per a la cura personal i la llar, mentre que la resta estaria conformada per productes que es recomanen consumir ocasionalment. A més, recalcaven que la majoria dels productes no superarien els 2 euros, mentre que uns 200 no passarien d'1 euro.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!