Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d´un bany amb una dutxa i una pica doble amb un gran mirall i una imatge superposada d´un vàter amb la tapa pujada

Taques al vàter: el truc secret amb ingredients de casa per acabar amb elles

És tan senzill i ràpid de fer que només necessitaràs 2 ingredients

El lavabo és una de les zones de casa que pot acumular més brutícia. Tot i que també pot ser una de les parts que més mandra ens faci netejar, la veritat és que ho hem de fer amb consciència. Si no podríem tenir problemes.

Però no et preocupis, perquè no cal fer grans esforços perquè quedi lluent. De fet, a continuació et mostrarem un truc casolà molt efectiu. És igual de fàcil elaborar-lo que aplicar-lo i, el millor de tot, és que gràcies a ell, el teu vàter quedarà com nou.

Elimina les taques del vàter definitivament: només amb 2 ingredients

Si a tu també et cansa veure el vàter del teu lavabo brut i ple de taques, no et desesperis, perquè tenim la solució. A partir d'ara, ja no caldrà que recorris als productes químics per acabar amb aquest problema.

El truc casolà que et mostrarem a continuació farà que les taques del vàter desapareguin d'una vegada per totes. I compte, perquè el millor de tot és que la seva elaboració és completament casolana, fàcil i ràpida de preparar.

A més, una cosa que també cal destacar és que es tracta d'una opció molt econòmica i ecològica. Per tant, aquesta estada de casa teva quedarà completament neta i, de pas, estaràs cuidant el medi ambient.

Així doncs, si a partir d'ara vols eliminar la brutícia del teu vàter tenint en compte tots aquests aspectes, només et caldrà que tinguis dos ingredients: bicarbonat i aigua oxigenada. Quan els tinguis a mà, serà el moment de passar a l'acció.

Galleda verda amb productes de neteja i cercle vermell amb persona netejant
Els productes químics són perjudicials per a la salut i el medi ambient | Pexels, Kaspars Grinvalds

Per elaborar aquest increïble truc casolà, primer hauràs de buidar l'aigua del vàter i, tot seguit, crear una pasta. La pasta en qüestió requereix 100 grams de bicarbonat i dues cullerades d'aigua oxigenada.

Un cop l'hagis elaborat, aplica-la per tota la superfície del vàter, fent especial incidència en aquelles zones on detectis més taques. Deixa que actuï durant uns 20 minuts i, transcorregut aquest temps, frega amb una esponja o raspall.

Per acabar, esbandeix-ho tot amb aigua i, si observes que hi ha taques que encara no han desaparegut, et recomanem que repeteixis el procés. Si fas servir aquest truc i ets constant amb la neteja, veuràs com el teu vàter quedarà lluent.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

L'eficàcia dels trucs casolans

El truc que t'acabem de mostrar anteriorment pot ser molt efectiu per eliminar la brutícia i les taques del vàter. De fet, aquesta mateixa efectivitat la podem assolir gràcies als dos ingredients que componen la mescla.

El primer, que és el bicarbonat, ens pot ajudar a netejar i a desinfectar: com que és un producte natural, també és possible donar-li molts altres usos. No obstant això, pel que fa a l'aigua oxigenada, aquesta també actua com una mena de blanquejador i, alhora, elimina bacteris i males olors.

Però compte, has de saber que aquest no és l'únic recurs que existeix i, per tant, també en pots provar d'altres. Sense anar més lluny, pots fer una barreja semblant però canviant certs ingredients. En aquest cas, necessitaràs bicarbonat, vinagre i llimona.

Aquesta opció pot funcionar de meravella si el que busques és eliminar la calç i l'òxid que se sol acumular al vàter. Com podeu observar, en ser ingredients naturals i fàcils d'aconseguir, la seva elaboració i aplicació també és molt senzilla.

Persona netejant wàter i cercle groc amb llaunes de refresc
Els refrescos com la Coca-Cola contenen un àcid fosfòric capaç d'eliminar brutícia | Getty Images

Encara que si el que busques és un remei més ràpid, sempre podràs tastar el famós truc dels refrescos i, molt especialment, de la Coca-Cola. Pel que sembla, aquest tipus de refrescos contenen un àcid fosfòric capaç de dissoldre la brutícia. Per tant, buidar-ne una ampolla al vàter podria ser una altra solució.