Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Obrint una finestra

Es fa viral un truc molt simple per evitar que el fred es coli per les finestres

Fa molt de fred a casa teva i no vols posar la calefacció? No et perdis aquest truc per protegir-te i evitar que el fred es coli per les finestres

Sentir fred a casa és un problema comú durant els mesos d'hivern. No només és incòmode, sinó que també pot ser perjudicial per a la salut si ens exposem a temperatures molt baixes durant llargs períodes de temps. Per sort, amb aquest truc podràs evitar que es coli per les finestres fàcilment.

El fred que es cola a través de les finestres és un dels problemes més comuns a les cases durant l'hivern, que ens pot afectar més del que pensem. A més de fer que la nostra llar se senti incòmoda i freda, també pot augmentar la factura de la llum en veure'ns obligats a encendre la calefacció i afectar l'eficiència energètica. Però això pot canviar.

Amb aquest truc senzill evitaràs que el fred es coli a través de les finestres

Una usuària anomenada @shay_creates ha compartit a través de la xarxa social TikTok un cridaner i curiós truc que, en realitat, és tremendament útil per a la gent que pateix molt de fred a casa, i les finestres hi tenen a veure.

De fet, quan les nostres finestres no estan ben fixades, el fred no només pot entrar-hi a través de la finestra, sinó que pot passar una cosa pitjor: que la calor surti cap a l'exterior. Dit altrament: no podem mantenir la temperatura adequada.

Tanmateix, podem aïllar les finestres d'una manera verdaderament simple i senzilla. Només necessitem un plàstic gran, que podrem col·locar a la cara interna de cadascuna de les finestres que volem aïllar. Posteriorment, després d'enganxar adequadament les vores amb adhesiu, i amb l'ajuda d'un simple assecador de bany, el plàstic quedarà perfectament fixat al vidre de la finestra.

Què podem fer per retirar els plàstics?

Un cop hem fixat els plàstics a la finestra, podem comprovar ràpidament com el fred ja no s'hi cola. Ho hem aconseguit gràcies a un truc molt simple i per molt pocs diners. Ara bé, pot passar que, en algun moment determinat, necessitem retirar el plàstic. Com fer-ho? Doncs molt simple: tornant a utilitzar l'assecador de bany, que ajudarà que l'adhesiu s'estovi.

Altres consells senzills per reduir el fred a casa durant els mesos d'hivern

Aquí hi ha alguns consells per mantenir-se calent i còmode a casa durant els dies freds. Assegura't que la teva llar estigui ben aïllada. Si hi ha corrents d'aire a casa teva, la calor s'escaparà i la llar es refredarà ràpidament. És convenient tancar les portes i les finestres i aplicar, per exemple, el consell que t'hem comentat anteriorment.

Pla d'una finestra en un dia de pluja
D'aquesta manera tan senzilla aconseguiràs evitar que el fred s'hi coli. | Getty Images

Usar roba adequada també és essencial per mantenir-se calent a casa. Fes servir capes de roba per retenir la calor corporal. També pots fer servir mitjons i sabatilles per mantenir els peus calents.

Què podem dir de la calefacció portàtil? És una excel·lent opció per a aquells que volen una solució ràpida i fàcil per al fred a casa. Hi ha diversos tipus de calefaccions portàtils disponibles, com ara calefactors d'oli, calefactors de convecció i calefactors de ceràmica. Només hauràs de triar la teva opció preferida.

Quan fa sol, el fet d'obrir les cortines durant el dia permet que la llum solar entri a casa nostra a través de les finestres. El sol no només pot escalfar casa nostra, sinó que també pot proporcionar una sensació de calidesa i benestar que ens vindrà molt bé.

Les catifes poden ajudar a mantenir els peus calents a l'hora de caminar sobre superfícies fredes, com ara rajoles o pisos de fusta, de manera que són opcions ideals per a cases amb terres freds.

Per últim, però no menys important, pot ser convenient considerar l'ús d'humidificadors, ja que poden afegir humitat a l'aire, cosa que ajuda a mantenir-nos calents quan, a més, el fred és sec.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!