Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una dona fent la compra i mostrant una cartera buida

La 'trampa' de Lidl, Mercadona i Aldi perquè gastis més diners a les seves botigues

Aquests són alguns dels trucs perquè gastem més a l'hora de fer la compra

Sembla que, al món dels supermercats, res és casual. Almenys, quan es tracta d'intentar convèncer els clients perquè efectuïn més compres als seus establiments. No obstant això, el més sorprenent és que, per aconseguir-ho, es valen de tècniques molt discretes.

I, amb la intenció d'assegurar el comportament dels usuaris, la majoria dels supermercats com Mercadona, Lidl o Aldi analitzen la conducta de tots els clients. D'aquesta manera, poden vaticinar quines seran les seves decisions a les botigues i, així, aprofitar-ho en benefici propi.

Les estratègies dels supermercats perquè gastem més

Sense ser-ne plenament conscient, es podria afirmar que els supermercats t'insten que gastis més del compte. Per això, es val de petits detalls que, malgrat ser pràcticament imperceptibles, poden ajudar a determinar les decisions que prendràs.

Un clar exemple d'això, el trobem a la darrera publicació de @niwsion, un perfil de TikTok que analitza la presència del neuromàrqueting a les diferents cadenes de distribució, sigui quin sigui el seu públic. Al vídeo, que ells han titulat com, «Analitzant les estratègies de màrqueting dels supermercats», han descobert alguns fets sorprenents.

En aquest sentit, han assenyalat que és força habitual trobar la secció de productes frescos a l'entrada de qualsevol supermercat. Però, lluny de ser casual, és una tècnica per aportar una sensació de «frescor», sent així un espai més agradable per als consumidors.

Pel que fa a la llum, des del compte de TikTok assenyalen que la millor il·luminació sempre es troba a la secció de cosmètica. Com que, normalment, són els productes que busquen destacar gairebé tots els supermercats. I és que, segons alguns estudis, la percepció visual dels productes pot ser veritablement determinant a l'hora de comprar-ne els uns o els altres.

Meitat del carret d'un supermercat amb el fons desenfocat que és un passadís interior
La trampa que fan servir Lidl, Mercadona i Aldi entra altres | Getty Images

Altres detalls enfocats al consum dels productes

Tot i això, les estratègies anteriors no són les úniques que duen a terme les cadenes. També han confirmat que els productes de primera necessitat solen col·locar-se al final de tot, a les zones més allunyades de l'entrada.

D'aquesta manera, aconsegueixen que el client hagi de recórrer tot el supermercat per comprar els productes més habituals. Un fet que en facilita la distracció i la temptació per altres productes.

D'altra banda, assenyalen que els productes enfocats al sector infantil són col·locats a l'alçada dels seus ulls. I, com s'esperava, es tracta d'una tècnica perquè els més petits vegin amb els seus propis ulls els dissenys més atraients. Cosa que passa a gairebé qualsevol supermercat, ja que prefereixen posicionar els productes per al sector adult en seccions més altes.

Així doncs, per finalitzar el vídeo, indiquen que la majoria de les caixes registradores venen acompanyades de productes ganxo o de compra per impuls. D'aquesta manera, aconsegueixen que els clients comprin més productes, fins a l'últim moment. Normalment, es tracta de productes com llaminadures, xiclets, caramels, xocolatines...