Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les rebaixes de gener ja han donat el seu tret de sortida

Aquestes són les trampes més comunes dels establiments durant les rebaixes

En períodes de rebaixes com l'actual, els comerços utilitzen tota mena d'estratagemes per aconseguir que tinguem una necessitat imperiosa de comprar

Les rebaixes de gener ja han donat el seu tret de sortida
S'ha de vigilar amb les ofertes enganyoses | CatalunyaDiari.cat

Les rebaixes de gener ja estan aquí mateix amb les típiques ofertes nadalenques que fan impossible resistir-se a aquell capritx que se’ns presenta a l’aparador amb un preu irresistible. S’ha d’anar amb compte però amb això deixar-se endur a la primera de canvi per les ofertes més cridaneres, i  s’ha d’anar a comprar amb criteri i amb actitud reflexiva per no caure en el ‘comprar per comprar’.

A més a més, els equips de màrqueting de les empreses no ens ho posen fàcil perquè utilitzen unes tècniques molt efectives per atraure’ns a comprar els seus productes sense pensar massa en el que estem fent, com per exemple, utilitzant llums i colors que conformen  un ambient que ens atrau a voler comprar els productes de manera impulsiva, com si estiguéssim hipnotitzats.

Cartells enganyosos, preus en gegant o descomptes falsos

Quants cops hem entrat a un establiment atrets pels cartells enormes que promocionaven ofertes al 70%? Doncs aquesta és una tàctica d’allò més comuna en època de rebaixes, quan tot val per cridar l’atenció del consumidor. L’engany ens el trobem un cop entrem dins l’establiment, i no trobem el descompte del 70% enlloc o apareix en molt pocs articles que generalment són cars.

Una altra de les trampes que utilitzen els establiments comercials per atraure els consumidors en època de rebaixes són els escandalosos adhesius vermells amb els preus en gegant que adornen tots els articles, en els quals apareix el preu anterior ratllat, donant la sensació que estàs comprant una autèntica ganga. 

 

El problema és que, en moltes ocasions, l’establiment ha augmentat el preu de l’article uns dies abans o ni tan sols l’ha rebaixat, fent-te creure que sí que ho ha fet.

Per si això no fos poc, amb el comerç 'online' han aparegut noves experiències de compra que tenen també els seus riscos, com la de tenir la compra a un sol «clic», augmentant així la sensació de satisfacció immediata, quan a més, les botigues 'online' juguen amb les edicions limitades provocant un impuls al consumidor de comprar en aquell mateix moment per por que s’acabi l'article.

Per tot això és important no caure en aquestes temptacions i tenir molt clar si necessitem el que anem a comprar; en aquest sentit, la OCU  recomana definir un pressupost previ a les rebaixes i tenir molt clar el límit de diners que ens volem gastar, així com evitar l’ús de targetes de crèdit.

 

També et pot interessar...