Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla desenfocat de l'interior d'un supermercat

Troben 'cossos estranys' en un dels formatges més populars i venuts de Catalunya

Les autoritats sanitàries han ordenat la retirada immediata dels formatges

Nova alerta alimentària a Catalunya. En aquesta ocasió, el producte afectat és una coneguda marca de formatges molt present a les llars de tot el país. La composició d'aquest aliment presenta una sèrie de 'cossos estranys' metàl·lics, que posen en risc el benestar de les persones.

De moment, la companyia comercialitzadora està retirant els lots d'aquest producte. En aquest sentit, ja ha advertit als consumidors que l'hagin pogut comprar que el millor és que procedeixin a fer la seva devolució al punt de venda.

Retiren un formatge molt popular per la presència de 'cossos estranys'

Es tracta de la marca Président, que ha explicat que la retirada és prioritària des del punt de vista de la salut pública. Président considera que aquest aliment posa en perill la salut dels clients i treballen amb urgència per treure del mercat aquesta partida.

L'encarregada de donar la veu d'alarma ha estat l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Les autoritats sanitàries adverteixen que afecta un important nombre de comunitats autònomes espanyoles i diversos països.

De fet, aquesta informació s'ha remès als òrgans competents de les comunitats per mitjà del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació. Tot amb el propòsit que es comprovi la retirada dels aliments afectats dels canals de comercialització.

Quins són els formatges Président que s'estan retirant?

El formatge afectat per la presència de cossos estranys metàl·lics és el formatge de cabra Sainte Maure. Té una mida de 180 grams i sis unitats. La partida danyada és la que presenta les dates de caducitat següents: 10/10/2022, 13/10/2022 i 21/10/2022.

També hi ha ordres de treure del mercat un altre formatge de cabra com és el Riblaire. En el seu cas, compta amb una mida d'1 quilo i es tracta de dues unitats. Pel que fa a caducitats, hi estan implicades les següents: 24/10/2022 i 28/10/2022.

Foto del formatge de cabra marca Président.
La retirada afecta els formatges de cabra de la marca Président. | CatalunyaDiari

 

Avisen que el consum dels cossos anòmals que es troben en aquests formatges poden resultar perjudicials per a la nostra salut. Per això cal retornar-los a la botiga o supermercat on s'hagin adquirit. Tant la distribuïdora com el fabricant s'ocuparan de tota gestió per evitar un problema de salut pública.

No es tracta de l'única alerta sanitària de les últimes hores

Aquests formatges no han estat els únics que es troben al punt de mira de les autoritats. Fa uns dies, AESAN, dependent del Ministeri de Consum, va emetre una nova alerta per un altre aliment. Es tractava d'unes crispetes de la marca DIA que comptaven amb la presència d'al·lèrgens no declarats a l'etiqueta.

Aquest avís es va traslladar mitjançant el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació i es va notificar com a alerta per les autoritats de Catalunya. Els mecanismes d'autocontrol de la companyia van detectar la presència de proteïna de llet.

Aquest producte s'havia distribuït per diferents comunitats espanyoles. Entre elles, Aragó, Andalusia, Catalunya, Extremadura, Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana i les dues Castelles. Per interès del consumidor, es tracten de les crispetes amb sal Snack Maniac.

Les autoritats també van retirar una coneguda mostassa

Fa tres setmanes passava el mateix amb una coneguda mostassa. L'Agència de Seguretat Alimentària i Nutrició tornava a llençar una alerta. En aquesta ocasió per la presència de sulfits.

Es referien a la mostassa original de la marca Prima. Al seu etiquetatge van ometre la presència de sulfits. Són uns components derivats del sofre que es fan servir com a conservants per a aliments i begudes.

Tenen presència sobretot a begudes com el vi, la cervesa o la sidra. També en aliments com conserves, salses, amanides, patates, galetes, peixos o adobats. S'estima que l'al·lèrgia als sulfits suposa el 5,5% de les intoleràncies alimentàries.