Surtidor gasolina

El truc dels camioners: estalvia fins a 10 euros cada vegada que posis gasolina

Si vols estalviar diners en gasolina, has de tenir en compte alguns factors

El preu del combustible continua batent rècords a Espanya, i això és una dada indiscutible. Es tracta d'un creixement exponencial i que no ha parat durant aquestes últimes setmanes. A més, els experts apunten que es tracta d'una tendència que anirà a l'alça, almenys en el futur a curt termini.

Mai s'havia arribat a preus tan alts, i les dades parlen per si mateixes: hem començat a normalitzar que la gasolina costi més d'1,60 euros per litre. Així doncs, és bastant lògic que busquem estratègies per a estalviar una mica de diners. En aquest sentit, va molt bé un truc que tenen els camioners i que els permet estalviar fins a 10 euros cada vegada que omplen el dipòsit.

Per què és tan cara la gasolina?

Hi ha diferents motius, tant econòmics com socials, que expliquen la pujada del preu del carburant. Tot i que a Espanya els impostos dels combustibles estan per sota de la mitjana europea, sembla que la pujada no té fi. Alguns països, com Holanda, Grècia o Itàlia, paguen fins al 60% d'impostos, mentre que a Romania, Bulgària o Polònia són els que paguen menys.

Pla general gasolinera
Existeixen diversos factors que han encarit el preu de la gasolina | Canva

L'Associació Espanyola d'Operadors de Productes Petrolífers (AOP) i el Col·legi d'Economistes de la Comunitat de Madrid han exposat quines són les causes de l'augment del preu del carburant. Milagro Dones, consellera del Col·legi d'Economistes de la Comunitat de Madrid, assenyala la guerra actual entre Ucraïna i Rússia. L'esclat d'aquest conflicte bèl·lic repercuteix de manera directa al subministrament.

Així doncs, l'AOP afirma que aquest encariment de preus és degut a un problema en l'oferta i la demanda. Tot i que al nostre país el subministrament està garantit, la previsió per als pròxims mesos no sembla gaire optimista.

Previsions de futur molt pessimistes

El futur del preu del combustible dependrà en gran part del que vagi succeint les pròximes setmanes, encara que tot apunta que, lluny d'estabilitzar-se, la tendència anirà en augment. El govern espanyol va aprovar una subvenció de 20 cèntims per litre proveït, però amb les noves pujades aquestes ajudes s'han vist superades.

El futur per als conductors no pinta gaire bé, i per això estalviar i optimitzar al màxim els recursos s'ha tornat gairebé una obligació. Per això, avui t'expliquem alguns trucs que et permetran estalviar fins a 10 euros cada cop que hagis de fer gasolina.

Imatge d'un treballador subjectant una mànega d'una benzinera
El preu del carburant és més barat els dilluns i més car els dissabtes | Canva

Trucs per a estalviar a l'hora d'omplir el dipòsit

El primer que has de tenir en compte abans d'anar a fer gasolina és consultar la pàgina web del geoportal del Ministeri. Un cop hi entris, hauràs d'introduir el nom de la localitat on et trobes i així podràs veure la llista completa de les gasolineres que hi ha.

D'aquesta manera, podràs veure la diferència de preus entre cada estació de servei i escollir la més econòmica. Tingueu en compte que entre la més cara i la més barata hi pot haver una diferència de fins a 12 euros.

Com hem comentat anteriorment, cal tenir present la llei de l'oferta i la demanda. D'aquesta manera, depenent del moment, el preu del combustible pot variar dràsticament.

Fer gasolina en dilluns, la millor decisió de totes

El millor truc és saber quan és més econòmic el carburant. Normalment, el preu del combustible és més barat en dilluns, i a mesura que avança la setmana, va augmentant. Si vols estalviar el màxim, descarta anar a la gasolinera en dissabte: és el dia en què et pot sortir més car. Aquesta estratègia la segueixen molts camioners per estalviar tot el possible en carburant.

Detall d'una persona posant gasolina a un cotxe
L'excés de càrrega fa que gastem moltíssima més gasolina | Getty Images

També és important tenir en compte altres aspectes, com la càrrega que portes. Viatjar amb el cotxe ple de maletes i altres objectes fa que pesi més, i, per tant, el consum de combustible serà més gran. Si tens pensat anar de vacances aquest estiu, t'aconsellem que contemplis l'opció d'instal·lar un portaequipatge al sostre: podràs estalviar fins a un 40%.

I, sobretot, quan condueixis, recorda utilitzar les marxes llargues i mantenir una velocitat constant. D'aquesta manera, a més d'ajudar a reduir la contaminació, també t'estalviaràs pagar més combustible.