Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una mà netejant una paret blanca amb una baieta.

El truc casolà per eliminar la floridura de les rajoles del bany en només 10 minuts

Neteja el teu bany gairebé sense esforç amb aquest mètode

El bany és una de les zones de la casa que acumula més brutícia. A més de ser una de les més transitades, també és l'espai on es concentra més quantitat d'humitat. Sobretot a la dutxa.

Això fa que, quan passa un temps, comencin a aparèixer les molestes taques de floridura a les juntes de les rajoles. Unes taques que, encara que són complicades de treure, no haurien de ser impossibles d'eliminar.

Hi ha un truc casolà que potser mai has pensat que t'ajudaria a netejar a les rajoles. Aquest mètode destrueix la floridura i el millor de tot és que només necessitaràs uns 10 minuts per aconseguir-ho. I gairebé sense esforç.

Així pots desfer-te de la floridura amb aquest truc casolà

Netejar el bany és una de les tasques de la llar que menys agrada per tota la brutícia que s'hi pot acumular. Amb aquest mètode tan senzill, et desfaràs en pocs minuts de les taques de floridura, unes de les més antiestètiques de la casa.

Primer pla d'uns guants netejant amb un polvoritzador
El lleixiu i l'aigua són els dos ingredients clau per netejar el bany. | Getty Images
 

Ingredients que necessites

Abans de començar a dur a terme el truc, els dos ingredients que farem servir, i que de ben segur que ja tens a casa teva, són l'aigua i el lleixiu.

Encara que sembli sorprenent, només amb aquests dos productes aconseguiràs un bon resultat. A més, tampoc no necessitaràs invertir-hi gaires diners.

El procés que has de seguir per posar-ho en marxa

Quan ja tinguis els dos productes necessaris, el primer pas consisteix a fer una barreja amb l'aigua i el lleixiu. Després, l'únic que has de fer és aplicar la combinació a la zona amb floridura a tractar. Deixa que actuï uns deu minuts i, per acabar, frega bé amb un raspall.

Quan passi aquest temps, la floridura haurà desaparegut i no hauràs hagut de fer gairebé res per aconseguir-ho. Sens dubte, aquest truc s'ha convertit en un dels més ben valorats per la seva eficàcia i rapidesa. Ara, cada vegada que vegis les taques de floridura a les rajoles del bany, no et tornaràs a desesperar perquè no saps què fer per eliminar-les del tot.

Com evitar que les taques de floridura tornin a aparèixer

Encara que saber com eliminar les taques de floridura del bany és una de les millors coses per posar casa teva a punt, això no vol dir que, un cop netes, no tornin a aparèixer. Si vols evitar aquest problema, també hi ha un parell de consells que pots dur a terme per aconseguir-ho.

Dona netejant una paret blanca amb guants i esponja
Treu la floridura de les rajoles en 10 minuts. | Getty Images
 

1. Asseca el bany correctament després de fer-lo servir

El primer consell consisteix a assecar el bany a consciència després de fer-lo servir. Sobretot, la zona on has d'incidir és la dutxa, on es concentra una gran quantitat d'humitat de tot el bany i també de la llar.

Per fer-ho, només cal fer servir un drap net i sec de microfibra per la zona després del seu ús. Notaràs la diferència amb el pas del temps, ja que la floridura no tornarà a aparèixer o, almenys, trigarà molt més a fer-ho.

2. Ventila la teva cambra de bany sovint

Una altra de les coses que has de fer és ventilar el bany de forma contínua, com fas amb la resta de la casa. Fes-ho a primera hora del matí, quan ventilis la casa del tot, després de fer servir la dutxa, i també a la nit.

Unint aquest truc casolà als consells anteriors, les taques de floridura que apareixen a les rajoles de la cambra de bany mai tornaran a ser un problema. La teva casa romandrà neta durant molt de temps.