Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un vàter amb una escombreta i una dona gran a la dreta tocant-se el braç

Deixa el fons del vàter blanc i brillant: el truc casolà que mai no t'han explicat

Aquest és el millor truc casolà que elimina una vegada per totes les taques groguenques del fons del vàter

El bany és un dels principals focus de bacteris que es poden trobar a la llar. Per això, és crucial mantenir-lo sempre net i lluent. Encara que, de vegades, hi ha zones que es resisteixen una mica i es fa impossible deixar-les lluents.

El vàter n'és el principal exemple, ja que són molts els que es troben amb taques al fons. I, tot i netejar-ho freqüentment, no aconsegueixen eliminar-les. Per sort, hi ha una solució eficaç i molt econòmica.

Aquest és el truc casolà que deixa el fons del vàter impecable

La raó per la qual apareix aquest color groguenc tan desagradable és per la calç i altres sediments de l'aigua que actuen embrutant i maltractant la superfície del bany. A més, poden crear un ambient amb molt mala olor. Per eliminar-ho tot, hi ha una solució molt eficaç que acaba amb els residus.

Usa bicarbonat, vinagre i llimona

Aquest truc és dels més senzills. Aquesta barreja tan fàcil de preparar cal deixar actuar durant 30 minuts com a mínim perquè sigui eficaç. Després, és important fregar amb l'escombreta per eliminar les taques persistents.

vàter amb imatges destacades a l'esquerra de: bicarbonat, vinagre i llimona
Aquests són els trucs definitius per deixar el vàter com a nou | Getty Images, Getty Images Signature, PixaBay

Altres solucions econòmiques que també eliminen el fons groguenc

Si el truc anterior no acaba de desincrustar tota la brutícia, hi ha altres alternatives molt efectives que segur que ajuden. A més, són opcions molt econòmiques, ja que la majoria d'ingredients es troben a casa.

¿NO SABES CÓMO QUITAR LAS MANCHAS AMARILLAS DEL INODORO? DESCUBRE ESTOS TRUCOS

Barreja bicarbonat amb aigua oxigenada

Per exemple, l'ús del bicarbonat amb aigua oxigenada permet obtenir una pasta que arrasarà amb el color groc. Tot i que el més important és aplicar la barreja a les taques i deixar que actuï com a mínim uns 20 minuts.

Utilitza Coca-Cola

De tota manera, hi ha un altre truc molt curiós que deixa el vàter força brillant. L'ús d'una llauna de Coca-Cola ajuda a obtenir un acabat perfecte si es combina amb els dos trucs anteriors. Només cal abocar el contingut, deixar actuar de nou, netejar amb l'escombreta i estirar la cadena.