Diverses plantes al costat d'una finestra

El truc casolà més fàcil per omplir de vida i frescor les plantes de casa teva

Hi ha un producte que pot ser molt beneficiós per tenir cura de les nostres plantes d'interior

La natura és un d'aquells regals que hem d'apreciar i cuidar, i a dins, les plantes. La decoració de casa nostra pot ser molt més bonica (i saludable) si hi són presents. Encara que els beneficis que ens poden aportar són diversos, també és important tenir present la seva cura. Per això, avui et desvelem un truc que va fenomenal. Pren nota!

El benefici de tenir plantes a casa

Les plantes són unes excel·lents companyes, i tenir-les a casa ens en pot beneficiar. Per exemple, s'encarreguen de netejar l'ambient, purificar l'aire i regular la humitat de casa nostra. En existir tantes, pots plantar aquelles que més t'agradin tant pel seu aspecte com pel nivell de dificultat per cuidar-les.

Imatge d'una finestres amb dos gerros amb flors
Les plantes purifiquen l'aire de casa nostra | Getty Images

També s'ha demostrat que les plantes aporten energia i vitalitat, i viure-hi envoltat fa que canviï el teu estat d'ànim. Així mateix, tenen propietats antisèptiques i calmants, i poden ajudar a la recuperació de moltes persones. En definitiva, els beneficis són molt semblants als d'una bona teràpia contra l'estrès.

A més, si a casa hi ha persones fumadores, les plantes són una excel·lent opció. Poden absorbir les olors, ja que ajuden que no es concentri el fum en un sol lloc. Algunes també són capaces de reduir considerablement diversos tòxics, com el benzè o el xilè.

Un producte ideal per cuidar les plantes

Mantenir les plantes és una tasca que requereix constància; cal regar-les, cuidar-les i mantenir-les sempre netes. No obstant això, hi ha un producte que segurament tens a casa i que podria ser el teu millor aliat: el vinagre.

Tot i que és un complement que solem fer servir per a la cuina o per a la neteja, el cert és que també és molt útil per cuidar les plantes. Tant les interiors com exteriors.

Imatge d'una ampolla plena de vinagre de poma i diversos talls de pomes al voltant
El vinagre té diverses funcions, entre elles tenir cura de les plantes | Getty Images

Sigui de poma, de vi o blanc, el vinagre ens proporciona moltes propietats que són molt beneficioses per tenir-ne cura. Per exemple, si vols mantenir les fulles netes, pots agafar un drap de microfibra o cotó i impregnar-lo de vinagre. D'aquesta manera, en passar-ho sobre les fulles lluiran molt més brillants i verdes.

Però això no ho és tot. La seva acidesa també ajuda a regular el pH de la terra, una cosa molt beneficiosa sobretot si tens plantes acidòfiles com és el cas de les hortènsies o les gardènies. Si vols controlar la floridura, una de les coses que va bé és agafar un litre d'aigua i afegir-hi una cullerada de vinagre blanc. Agita'l i ruixa'l a la zona afectada, ja veuràs els resultats!

El vinagre atura el creixement dels bacteris

Una altra de les utilitats que té el vinagre en aquests casos és que ajuda a aturar el creixement dels bacteris, a més de mantenir les flors tallades. Per això, cal afegir dues cullerades de vinagre blanc i una de sucre en un recipient amb aigua.

Imatge de diversos testos amb diferents tipus de plantes
El vinagre impedeix la proliferació dels bacteris | Getty Images

No obstant això, si ets dels que té testos de fang o terracota, també estàs de sort. Aquestes se solen embrutar molt més ràpid a causa de la humitat, i les taques que es generen no són precisament fàcils de treure. Però per això, el vinagre també pot funcionar molt bé.

Fins i tot si també tens pensat germinar les llavors, pots afegir a l'aigua cinc o sis gotes de vinagre perquè aquestes estovin la closca exterior. Prova-ho, el resultat està assegurat!