Foto de cotxes en una carretera.

El truc casolà per refredar el cotxe en menys d'un minut sense engegar l'aire

Quan fa molta calor no hi ha res millor que aquest truc

El teu cotxe s'escalfa massa a l'estiu? Aquest és un problema recurrent i un fenomen temut pels automobilistes perquè pot tenir conseqüències greus. Un motor sobreescalfat es pot trencar i provocar que s'hagin de dur a terme reparacions importants. Així que és lògic plantejar-se què fer en una situació així.

Què podem fer per refredar el motor d'un cotxe sobreescalfat?

Primer, és important saber com un cotxe pot arribar a unes temperatures tan altes. El motor de combustió interna, benzina o dièsel, produeix calor, s'anomena motor d''explosió'. La combustió es produeix als cilindres, i la fricció que es genera allibera calor.

Aquesta calor ha de ser evacuada, ja que és la funció del sistema de refrigeració del motor. En cas que un dels seus components falli, la calor s'acumula al motor i pot provocar problemes.

Foto del botó de l'aire acondicionat d'un cotxe.
Per refredar ràpidament l'interior d'un cotxe, l'aire és una gran opció. | Getty Images

Però no només el problema el podem trobar amb el motor del cotxe. De fet, també és molt comú que, amb les altes temperatures, l'interior del nostre vehicle se sobreescalfi massa. I això pot ser un horror quan hi hem d'entrar.

1. Vigila la temperatura

El primer senyal d'advertiment és l'agulla de temperatura del motor. La temperatura normal d'un motor de combustió és d'uns 90°C, i poques vegades supera els 100°C. Parlem de sobreescalfament quan aquesta temperatura supera els 120°C.

El segon senyal es troba a la llum d'advertència vermella. Si s'encén al tauler, indica que hi ha un problema amb la temperatura. Només hi ha una alternativa: aturar el vehicle abans que sigui massa tard.

2. Busca la fuita

La causa més comuna de sobreescalfament sol ser un problema de fuita de refrigerant. Reviseu el nivell del líquid, serà un bon indici de la presència d'una fuita. En algunes ocasions, és possible trobar-hi restes a terra. De qualsevol manera, has de ser conscient que és millor no obrir el capó si el seu automòbil està calent.

Foto d'una persona revisant l'aire acondicionat d'un cotxe.
És important revisar que no hi hagi cap fuita. | Getty Images
 

I és que el líquid sota pressió podria provocar cremades. La mànega (el tub de goma encarregat de transportar el refrigerant) es pot esquerdar, i finalment presentar una fissura. L'ideal és omplir el refrigerant fins al nivell recomanat.

3. Revisa el radiador

La funció del radiador és dissipar la calor transportada pel refrigerant. Però amb el pas dels anys el radiador es pot obstruir, per la qual cosa ja no pot refredar el líquid.

Una opció és netejar-lo amb aigua o amb aire comprimit. D'altra banda, el ventilador també pot ser el culpable d'aquesta calor infernal. També és recomanable revisar l'interruptor tèrmic i les connexions elèctriques. Per això, és millor deixar-ho en mans d'un especialista qualificat.

4. Compte amb el termòstat

El termòstat es troba al càrter. Aquest aparell ajuda el motor a assolir la temperatura freda ideal. És important evitar que el refrigerant passi a través del radiador per refredar-lo. Però, en cas d'incompliment, pot estar bloquejat, això vol dir que el refrigerant ja no pot accedir al radiador i fer la seva feina.

Foto d'una dona passant calor en un cotxe.
El termòstat és una peça clau per saber la temperatura del cotxe. | Getty Images
 

I com refredar ràpidament l'interior del cotxe?

L'estiu i les altes temperatures solen provocar problemes als vehicles. La calor dins l'automòbil pot fer que el parabrisa s'esquerdi en alguns casos.

Les temperatures de les finestres, que poden arribar als 70 graus sota la llum solar directa, poden causar inconvenients a curt termini per al vidre. Però hi ha un truc molt senzill que t'ajudarà a refredar-lo ràpidament.

Segons un professor japonès, has d'abaixar la finestreta del cotxe del copilot i, tot seguit, obrir i tancar la porta del conductor ràpidament, de manera enèrgica, entre cinc i sis vegades.

Encara que sembli sorprenent, aquesta tècnica és molt útil. I, millor encara, en només uns pocs minuts la temperatura del vehicle serà molt més agradable.