Muntatge amb la imatge de fons d´un supermercat i dues fotos de Lidl i Mercadona

El truc per conèixer el supermercat més barat que espanta Lidl i Mercadona

Es tracta d'una eina ideal per conèixer preus i fer comparacions entre supermercats

Fer la compra és una de les tasques més habituals i necessàries del dia a dia, però també una de les més complicades i tedioses. Trobar el producte més barat pot suposar diverses hores de comparar totes les ofertes dels diferents supermercats, així com revisar diverses vegades els fulletons setmanals de totes les superfícies.

Per facilitar-nos aquesta feina i estalviar-nos temps i diners, hi ha un truc que pocs coneixen i que espanta Lidl i Mercadona, els dos gegants de la distribució a Espanya.

Comprar al supermercat pot resultar una tasca complicada i, de vegades, aclaparadora a causa dels preus. Trobar-se amb passadissos plens de productes i marques diverses, cadascuna amb la seva etiqueta de preu, pot generar confusió i fer que prendre decisions sigui tot un desafiament.

A més, els constants canvis de preus i les promocions poden fer que no sapiguem si estem obtenint el millor preu o si hauríem d'esperar una millor oferta.Per sort, hi ha una eina que pot ser enormement útil a l'hora de comprar al supermercat. Especialment quan busquem opcions econòmiques.

Muntatge d'una persona pagant amb targeta i rodona amb bitllets d'euro
De vegades, no sabem si estem comprant al millor preu | Getty Images, Getty Images Signature

En què consisteix el truc per conèixer el supermercat més barat?

Hi ha recursos útils que ens faciliten la tasca de comparar preus als supermercats d'Espanya. Un exemple n'és la pàgina web 'poy.es'. Aquesta pàgina web realitza una recopilació setmanal dels preus de 56 productes bàsics a 15 supermercats del país.

Entre aquests establiments hi ha conegudes cadenes com BM, Bonpreu/Esclat, Consum, Caprabo, Carrefour, Dia o Eroski. A més d'El Corte Inglés, Gadis, HiperDino, MasyMas, Mercadona, Alcampo, AhorraMás i BonÀrea.

Per tant, gràcies a aquesta plataforma, els consumidors poden prendre decisions més informades i obtenir el millor valor pels seus diners en fer les compres setmanals.

Com funciona aquest truc i com podem fer-lo servir en el nostre dia a dia?

El seu funcionament és senzill, presentant un quadre comparatiu en colors amb dues seccions diferents. A l'esquerra, en vertical, es mostra una llista amb els productes habituals que acostumem a adquirir. En canvi, a la part superior, en horitzontal, s'enumeren els principals supermercats que freqüentem.

Mitjançant una codificació de colors, aquest comparador ens indica de manera clara i ràpida on resulta més econòmic fer les nostres compres i on és millor evitar-ho.

Els preus més alts es destaquen en vermell, els més baixos en verd i el blau assenyala els que es mantenen. D'aquesta manera, amb una sola ullada, podem identificar quina és l'opció més convenient per a cada article.

El comparador s'enfoca a productes quotidians, especialment en aquells de marques blanques o econòmiques, que solen representar una part important de la nostra cistella de la compra. La seva utilitat és que s'actualitza setmanalment, cosa que ens permet estar al corrent de les variacions de preus i adquirir els productes al preu més baix de la setmana.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
La clau és utilitzar una pàgina web que funciona de comparador de preus | Pexels, Getty Images Signature

[WhatsAppGroup]1[/WhatsAppGroup]

És important esmentar que els preus recopilats en aquesta pàgina es fan de forma manual, per la qual cosa poden variar segons la ubicació geogràfica i la botiga específica. No obstant això, continua sent una eina valuosa per estalviar diners i optimitzar les nostres compres al supermercat.

Què opinen Lidl i Mercadona?

D'una banda, Lidl es podria veure afavorit per aquesta eina, ja que sol tenir preus molt competitius en alguns productes bàsics com la llet o l'oli. A més, Lidl compta amb una estratègia diferenciadora basada en oferir productes alemanys o internacionals que no es troben fàcilment a altres supermercats. Així, Lidl podria atraure clients que busquen varietat i qualitat a bon preu.

D'altra banda, amb Mercadona podria passar tot el contrari, ja que acostuma a tenir preus més alts que Lidl o Alcampo en alguns productes bàsics com el pa o l'arròs. A més, Mercadona té una estratègia basada a eliminar marques conegudes i substituir-les per la seva marca blanca Hacendado. Així, Mercadona podria perdre clients que busquen marques de confiança o productes específics que no es troben al seu assortiment.

Com veiem, ens trobem davant d'una pàgina web que pot ser molt útil per als consumidors que volen estalviar a la cistella de la compra i conèixer el supermercat més barat cada setmana. Tot i això, també pot suposar un repte per als supermercats que han de competir entre si per oferir els millors preus i productes als seus clients. T'animes a provar-la?