Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb conjunt de verdures trossejades en una paella i cercle blau amb conjunt de pebrots

El secret dels cuiners: truc per escollir els pebrots més dolços

Cal que es recomanen per menjar cuinats i altres crus, descobreix com diferenciar-los a simple vista

L'elecció d'ingredients frescos i de qualitat és essencial a la cuina, i quan es tracta de pebrots, els xefs experimentats saben que hi ha un secret per trobar els més dolços. A les xarxes socials, com Instagram, es comparteixen nombrosos consells culinaris, com el publicat pel perfil @_recetas_saludables. En aquest, es fa la distinció entre els pebrots femella i mascle, alhora que es revela un truc per seleccionar els més dolços segons el gènere.

Femella o mascle?

La diferència per saber si un pebrot és femella o mascle, rau en el nombre de bonys a la base del pebrot i la quantitat de llavors que contenen. El pebrot femella té quatre bonys i major quantitat de llavors, mentre que el mascle té tres bonys i conté menys llavors.

Aquest truc simple, basat en l'observació de l'anatomia del pebrot, pot marcar la diferència en el sabor dels plats. Els pebrots femella, en ser més dolços, són ideals per a amanides fresques, guarniments i salses crues.

D'altra banda, els pebrots mascles, en tenir un sabor menys dolç i menys llavors, són preferits per molts xefs per al seu ús en plats cuits, com ara guisats, saltejats i salses calentes.

Res com un bon pebrot fresc

És important destacar que, encara que aquest truc pot oferir una guia general, la frescor i la qualitat del pebrot en si mateix també són factors determinants en el seu sabor. Per tant, en aplicar aquest consell, es recomana seleccionar pebrots frescos, ferms i lliures d'imperfeccions. Aplica aquest senzill truc!