Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mosquits volant a prop d'un arbust amb una gran X vermella sobre un.

Pren nota: els 5 trucs que has de seguir perquè no et piquin els mosquits aquest estiu

Mantingues la teva llar lliure de mosquits aquest estiu amb aquests mètodes eficaços i molt fàcils de seguir

L'estiu comporta moltes alegries, però també algunes molèsties. I la presència de mosquits n'és una.

Aquests petits insectes poden arruïnar una vetllada tranquil·la o una nit de son. Afortunadament, hi ha mètodes naturals i eficaços per mantenir-los a ratlla i gaudir d'un estiu sense picades a casa.

1. Olis essencials: la solució natural

Els olis essencials són una excel·lent opció per repel·lir mosquits de manera natural. Entre els més efectius hi ha l'oli de citronel·la, eucaliptus, lavanda i arbre de te.

Per fer un repel·lent casolà, barreja 10-20 gotes del teu oli essencial preferit amb aigua en un flascó amb atomitzador. Agiteu bé abans de cada ús i ruixeu al voltant de les finestres, portes i altres àrees d'entrada. A més de repel·lir mosquits, la teva llar farà olor fresca i agradable.

Mà amb perfum i mosquit
Els olis essencials són una excel·lent opció per repel·lir mosquits de manera natural | España Diario TIPS, Getty Images, PixaBay

2. Plantes repel·lents: decora i protegeix la teva llar

Algunes plantes no només embelleixen casa teva, sinó que també actuen com a repel·lents naturals de mosquits. Entre les més populars hi ha l'alfàbrega, la menta, la lavanda i el romaní.

La citronel·la, en particular, és molt efectiva. Pots optar per la planta de citronel·la o utilitzar espelmes de citronel·la als teus espais exteriors. Aquestes espelmes són fàcils d'aconseguir en botigues de jardineria, són especialment útils per mantenir els mosquits a ratlla durant les nits d'estiu.

Muntatge d'una cama de picades amb un mosquit tigre
T'expliquem els diferents mètodes per combatre les picades dels mosquits | Getty Images

3. Trampes casolanes: solució senzilla i efectiva

Una altra forma eficaç de combatre els mosquits és mitjançant la creació de paranys casolans. Una de les més simples utilitza una barreja de sucre i llevat.

En un recipient de plàstic, barreja mitja tassa de sucre morena amb una tassa d'aigua calenta i afegeix una culleradeta de llevat. Talla una ampolla de plàstic per la meitat i col·loca la part superior invertida dins la part inferior, creant un embut.

Aboca la barreja al fons de l'ampolla i col·loca el parany en un lloc estratègic. Els mosquits seran atrets pel CO₂ produït per la fermentació i quedaran atrapats a l'ampolla.

4. Xarxes i mosquiteres: barreres físiques efectives

Les barreres físiques com xarxes i mosquiteres són una manera molt efectiva de prevenir l'entrada de mosquits a casa teva. Instal·la mosquiteres a finestres i portes per crear una barrera impenetrable.

Imatge d'una dona col·locant una mosquitera enrotllable a la finestra, presa des de fora de la casa
El tancament de persianes i mosquiteres és molt important per evitar que entrin els insectes | Lidl

Les botigues a Espanya ofereixen una varietat d'opcions, des de mosquiteres per a portes i finestres fins a xarxes per a llits. Són fàcils d'instal·lar i proporcionen una solució permanent i lliure de químics per mantenir la teva llar lliure de mosquits.

5. El mètode japonès: encens en espiral

Una opció interessant i efectiva és l'ús de l'encens en espiral, conegut popularment com a mètode japonès. Aquest repel·lent s'utilitza àmpliament a Àsia i funciona alliberant fum de piretre, un insecticida natural.

L'espiral es crema lentament, alliberant un fum que espanta els mosquits. És ideal per fer servir a exteriors i pot durar de 7 a 12 hores, proporcionant una protecció duradora durant les nits d'estiu.

Amb aquests mètodes naturals i efectius, pots gaudir d'un estiu lliure de mosquits a casa teva. Des de l'ús d'olis essencials fins a trampes casolanes i barreres físiques, hi ha una varietat d'opcions disponibles. Aquest estiu, mantingues els mosquits a ratlla i gaudeix de casa teva sense preocupacions.