Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del retrovisor d'un cotxe ple de taques de mosquits.

El truc definitiu per netejar els mosquits del cotxe: ràpid i barat

Si segueixes aquests senzills trucs, perdràs de vista els mosquits més molestos

Amb l'arribada de la calor, la presència dels insectes al carrer es nota més. Ho notem sobretot a l'hora de conduir perquè apareixen on menys els esperem.

És molt habitual arribar al teu lloc de destí i trobar-te una gran quantitat d'insectes, entre els quals hi són els mosquits, enganxats a diferents zones del teu cotxe. El problema sorgeix quan apareixen a llocs com el parabrisa, on dificulten la visió del conductor. Afortunadament, hi ha alguns trucs fàcils i barats per eliminar aquests molestos insectes del teu vehicle.

Trucs per netejar els mosquits morts del cotxe

Recorda que per conduir de forma segura, és necessari que el parabrisa estigui al més net possible. Seguint aquests senzills trucs, sentiràs que els mosquits han deixat d'existir.

1. Netejar amb aigua a pressió

Segurament aquest sigui el truc més ràpid i pràctic. Si teniu una mànega, podreu fer-ho des de casa. En cas contrari, hauràs d'anar a una àrea de servei. La majoria contenen una mànega amb raigs d'aigua a pressió. Perquè sigui més efectiu, escull el raig que també conté sabó, així també rentaràs el cotxe.

Si vols que el seu efecte sigui instantani, el millor és optar per aquest truc just després d'haver atropellat els mosquits. Pensa que amb el pas del temps s'assequen i s'enganxen al vidre.

Imatge de molts mosquits enganxats a un vidre.
És més difícil eliminar els insectes si fa temps que estan incrustats | Getty Images

Hi ha una altra opció molt similar i és optar per túnels de rentat amb raspalls que expulsen una barreja d'aigua i sabó. Per aconseguir un bon resultat, podeu netejar abans les zones més afectades pels mosquits, és a dir, la part frontal: parabrises i retrovisors.

Com és evident, entre elles, la zona més afectada és el parabrisa. Si utilitzem un raspall, evitarem que els mosquits es moguin a altres zones del cotxe. L'ideal és que l'aigua estigui calenta i que els moviments siguin uniformes. Hem de tenir cura, ja que l'últim que volem és fer malbé la carrosseria o la seva pintura. A més, és força comú eliminar les restes de sang dels insectes.

Imatge d'una persona netejant un cotxe.
Hauràs de netejar amb rapidesa les zones més afectades | Getty Images

Per això, es recomana netejar les zones afectades amb tovalloles o draps. També pots xopar-los amb aigua i sabó, i deixar-los reposar durant algunes hores. Així aconseguiràs que la brutícia es faci més tova.

2. Neteja en sec

La neteja en sec és una altra opció molt bona per eliminar mosquits. A la majoria de supermercats o benzineres trobaràs productes específicament per això.

Imatge d'una persona netejant un cotxe.
Pots optar per fer servir productes en format esprai per netejar en sec | Getty Images

Acostumen a ser productes líquids en format d'esprai i poden arribar a costar entre 2 i 20 euros. Encara que cadascú compta amb les seves pròpies instruccions, el més normal és que es ruixin per deixar-los actuar. Un cop els insectes estan més tous, es poden retirar amb qualsevol paper o drap.

3. Els utensilis de les benzineres

Hi ha dues eines que mai fallen: la galleda i el raspall de la benzinera. És la menys recomanable perquè segurament et porta més temps del necessari, però si no tens altres opcions, és la millor. No totes les benzineres tenen túnels que renten, però gairebé totes tenen raspalls i cubs d'aigua amb sabó.

L'important és assegurar una visibilitat correcta a l'hora de conduir, així que no dubtis en utilitzar aquesta alternativa si cal.

Trucs que NO estan recomanats

Hi ha una sèrie de trucs populars que no es recomanen. Entre ells, fer servir draps sense haver-los humitejat, netejar amb un fregall algunes parts com la lluna o usar un diari. Aquest últim és el més popular, però els conductors no són conscients que la tinta de les pàgines pot traspassar a la carrosseria del cotxe.