Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
caquis en un arbre i miniatura de Miguel A. Lurueña

El truc d'un expert en alimentació per eliminar l'aspror dels caquis que funciona

Miguel A. Lurueña respon a la pregunta d'un seguidor i ens explica com gaudir al 100% d'aquesta deliciosa fruita

Segur que més d'un cop has experimentat la desagradable sensació d'aspror a la boca a l'hora de menjar caquis? Si és així, Miguel A. Lurueña, doctor en ciència i tecnologia d'aliments, té el truc perfecte per a tu.

Al seu perfil de Twitter, l'expert va respondre a la pregunta d'un seguidor sobre com eliminar l'aspror d'aquesta fruita tan popular. En concret, ha revelat un mètode tradicional, que fins i tot utilitza la indústria alimentària.

Abans d'explicar això, Larueña ha explicat que l'aspror als caquis es deu a la presència de tanins, uns compostos també presents en altres aliments, com les tires de plàtan, les llavors de raïm, la pell de nous i el te.

Aleshores, com podem eliminar aquesta aspror?

La solució per eliminar l'aspror és simple i són molts els que ja la coneixen. En una cassola, haurem de col·locar un got amb licor i repartir els caquis al voltant. Després, tapem la cassola i esperem, amb un temps que varia entre 24 hores i 15 dies, depenent de les condicions.

Conjunt de caquis amb un got amb licor al mig
Amb aquest truc diràs adéu a l'aspror dels caquis | YouTube: @CocinaConLaPatxi

La màgia darrere d'aquest mètode rau a l'etanol, que s'evapora i 'inunda' l'interior de la cassola. Això provoca una transformació dels tanins i eliminant l'aspror dels caquis. Aquest procés, inspirat de la indústria alimentària, es realitza avui dia amb CO₂ en lloc d'etanol, en condicions controlades i que permeten obtenir resultats en tan sols 24 hores.

És igual si ets més de caquis ferms o tradicionals

Encara que aquest mètode elimina l'aspror, els caquis es continuen mantenint ferms, cosa que en facilita la comercialització sense risc que s'aixafin. Per als amants dels caquis tradicionals, aquells tous que es mengen amb cullera, Lurueña ofereix un consell addicional: emmagatzemar els caquis durs fins que madurin.

D'aquesta manera, podràs gaudir de la deliciosa suavitat dels caquis tradicionals quan estiguin llestos per gaudir-ne. Amb aquest truc expert, l'aspror ja no serà un problema al teu paladar.