Roba guardada dins d'un calaix

El truc fàcil per a ordenar la roba al calaix sense que s'arrugui: sempre funciona

Mantén la teva roba ordenada i perfecta amb aquest efectiu i senzill truc

És un dels grans problemes davant els quals ens enfrontem quan arriba qualsevol canvi de temporada. Guardar la roba i que càpiga ben ordenada a l'armari pot arribar a ser complicat. No obstant això, no ha de ser impossible.

De fet, si vols aprofitar al màxim l'espai, una de les coses que no et pots perdre és aprendre a guardar-la al calaix. Per fer-ho, has de tenir en compte algun truc, sobretot, perquè no quedi arrugada.

Si tu també pateixes cada cop que arriba el moment de fer el canvi d'armari perquè no tens prou espai a casa, aquest truc t'interessa. Mai més tornaràs a passar-ho malament per no saber quines peces has de rebutjar.

El truc per guardar la roba al calaix sense arrugar-se

Amb aquest mètode, podràs desar tota mena de peces. Entre elles, algunes de les més destacades són els jerseis, tant fins com gruixuts, però també la roba interior, així com els mitjons.

Això ho pots aconseguir de forma fàcil a través del conegut com a mètode de Marie Kondo. La influencer de l'ordre ha esdevingut una de les persones més reconegudes i ja ha ajudat milions de persones a aprofitar al màxim l'espai de casa seva.

En què consisteix el mètode Marie Kondo?

Marie Kondo és una reconeguda guru de l'ordre que s'ha fet conèixer gràcies als seus incomptables trucs. A més, ha venut milions de llibres i també és l'autora d'un bon nombre d'articles sobre aquest tema apassionant.

Un dels llibres més coneguts és el de La màgia de l'ordre: eines per ordenar casa teva i la teva vida!, on dona una gran varietat de consells per ordenar l'armari i que la manca d'espai mai més sigui un problema.

Si vols doblegar la teva roba perquè càpiga en un calaix sense que s'arrugui, Marie Kondo té totes les claus perquè ho aconsegueixis. A més, es tracta d'un procés molt senzill que podràs dur a terme només en una tarda.

1. Estira la peça

El primer pas consisteix a estirar la peça que desitgis guardar, amb l'ajuda d'una superfície plana.

2. Doblega amb compte

Després doblega cap a la part interior un dels costats i, a continuació, repeteix el procés amb l'altre costat de la peça.

3. Doblega sobre si mateixa

Quan tinguis els dos costats doblegats, el següent que has de fer és tornar a doblegar la peça. Aquest cop, sobre si mateixa. Per acabar, doblega de nou la peça sobre si mateixa, amb compte de no repetir el procés tres vegades.

Camises penjades en perxes
Quan enrotlles la roba, deixaràs lloc lliure per a camises i altres peces. | Getty Images

La teva roba enrotllada ocuparà menys espai

Com a resultat, la teva peça ha d'estar doblegada com si fos un rotllo. Ara, la pots guardar sense problema a l'interior del calaix, ja que hi haurà prou espai per poder-ho fer.

El consell que dona Marie Kondo és guardar-la amb la part arrodonida a la part de fora. Així, podràs agafar-la de manera molt fàcil sempre que la necessitis sense que les peces que hagis guardat al voltant acabin desordenades i escampades per la superfície.

Gràcies a aquest curiós truc, guanyaràs espai a l'armari i no hauràs de penjar tantes peces. Així doncs, l'espai de penjar estarà lliure per a les teves camises i peces més delicades. És a dir, totes aquelles que no tinguin cabuda al calaix.

Com veieu, aquest mètode de Marie Kondo és un truc que solucionarà bona part dels vostres problemes d'espai. Sempre tindràs a mà la teva roba a punt per utilitzar-la quan la necessitis.