Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una noia i plàtans amb taques després de passar temps

El truc dels fruiters perquè els plàtans i bananes no es posin negres

Aconsegueixen que els plàtans i bananes segueixin tenint un aspecte molt més fresc durant molt de temps

Els plàtans i les bananes són de les fruites més consumides al nostre país, gràcies als beneficis que aporten. I és que són rics en potassi, vitamines i fibra. Per això protegeixen el nostre cor, regulen el trànsit intestinal i redueixen el cansament, entre altres avantatges.

Per això, els podem trobar a totes les fruiteries. I en aquestes, les persones que les regenten, tenen un secret per aconseguir que aquests aliments no es posin negres de bones a primeres.

Els fruiters mantenen els plàtans i les bananes amb bon aspecte gràcies a un senzill gest

Tots som conscients que els aliments primer ens han de conquerir sempre per l'ull per comprar-los i menjar-los. Precisament per aquest motiu a les botigues de fruita es cuida molt presentar el gènere de manera atractiva. I això es tradueix, entre altres coses, a evitar que els plàtans i les bananes estiguin negres.

Com aconsegueixen els fruiters que aquells aliments no s'enfosqueixin i segueixin estant apetibles? No ficant-los mai a les cambres frigorífiques o neveres, ja que són productes tropicals. La millor manera que vagin madurant al ritme adequat i sense ennegrir-se ràpidament és que es trobin a temperatures entre els 10 ºC i els 20 ºC, com indica Gastronomia & Cía.

Per tant, tenint-los a temperatura ambient, tret de les èpoques d'estiu, és la manera que tenen de conservar-los bé. Així, s'aconsegueix que madurin com correspon i que mantinguin en tot moment el sabor i la textura.

Un truc aquest que llença per terra la teoria dels que diuen que la millor manera de mantenir-los és dins del frigorífic. Sí, aquesta teoria és un error garrafal, perquè dins d'aquell estaran a una temperatura d'entre 4 ºC i 5 ºC, cosa que entorpirà la maduració i els posarà negres.

Però això no ho és tot. Els citats botiguers també aconsegueixen el seu propòsit de tenir els plàtans i bananes en perfecte estat respectant altres màximes. Entre aquestes estan allunyar-los de fonts de calor o de fred i fins i tot de corrents d'aire.

Sense oblidar que per a aquest mateix objectiu fan una cosa més. En la mesura que els és possible eviten que entrin en contacte amb altres fruites o hortalisses. Ho fan per evitar que es produeixi una contaminació creuada i aquesta n'acceleri la maduració.

Més trucs per evitar que els plàtans i les bananes s'ennegreixin

A més del secret revelat, cal saber que n'hi ha d'altres igualment efectius i interessants per mantenir les fruites que ens ocupen en les millors condicions. Doncs bé, la Xarxa n'està plena. Entre aquests, per exemple, hi ha els del canal de YouTube Como se hace.

Conservar plátanos más tiempo. How To Keep Bananas Fresh

En aquest espai s'estableix que una manera que aquelles no s'oxidin ràpidament és embolicar el peduncle amb paper d'alumini. I és que aquest material, segons la demostració que es mostra, aconsegueix que romanguin fins a deu dies sense que es deteriorin.

De la mateixa manera, en pro de la seva conservació, es recomana no posar pes de cap mena a sobre. I, per descomptat, no cal ficar-los en borses de conservació, com indiquen alguns trucs casolans. Segons Plàtan de les Canàries, si s'introdueixen en aquelles l'únic que s'aconseguirà és que fermenten.