Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una dona a un aeroport amb una maleta.

El truc per ser el primer a recollir les maletes a l'aeroport que mai falla

Gaudeix més temps de les teves vacances coneixent aquest senzill truc… Estalviaràs temps!

Ens passem tot l'any esperant aquest moment, i quan per fi arriba… Preparem les maletes! L'època d'estiu és ideal per desconnectar i viatjar, encara que també es pot convertir en una veritable odissea. Per això, a l'article d'avui us revelarem un secret que us ajudarà a optimitzar el vostre temps.

La recollida de l'equipatge: el moment més temut

Acabes d'arribar al teu destí de vacances i el primer que vols és sortir a descobrir món. Les hores de vol han valgut la pena, perquè ja hi ets! Abans de sortir de l'aeroport, però, has de fer un últim tràmit.

Potser és un dels que et faci perdre més temps del desitjat, ja que el desembarcament de l'avió no s'acaba aquí. En qualsevol cas, cal armar-se de paciència i esperar, ja que el darrer pas per completar la nostra arribada és recollir les maletes.

Tots els viatgers hem patit alguna vegada aquesta tensió d'esperar. Quan et dirigeixes al lloc de recollida i veus que la teva maleta no apareix per la cinta, la por comença a apoderar-se de tu. És un fet completament normal, perquè moltes vegades ens preguntem si deu haver passat alguna cosa.

Foto d'un control de seguretat.
Als controls hem de pensar en tots els detalls per estalviar temps. | Getty Images

El primer que ens ve al cap és si el nostre equipatge s'haurà perdut, o si ens haurem despistat i ho haurà agafat una altra persona. Doncs bé, hi ha un truc senzill que t'estalviarà temps i, a més, t'evitarà totes aquestes preocupacions.

Així doncs, el truc és sol·licitar l'etiqueta de «fràgil» a l'hora de facturar. Realitzant aquest gest aconseguirem que les nostres maletes quedin classificades en un lloc determinat i, per tant, les col·loquin les darreres al celler de l'avió.

D'aquesta manera, quan arribis a la teva destinació seran les primeres que descarregaran i també apareixeran abans a la cinta transportadora. És una manera molt eficaç d'arribar al teu destí com més aviat millor i estalviar temps.

Altres trucs per optimitzar el temps

Tant si acabes d'arribar al lloc de destí com si ja ets de tornada a casa… en tots dos casos l'última cosa que desitges és perdre temps. Doncs bé, Thomas Lo Sciuto, un treballador de facturació i agent de porta en un aeroport dels EUA, va explicar un altre truc que també ens pot anar bé.

Tal com assenyalava Lo Sciuto, a més de demanar l'etiqueta «fràgil» també podem optar per fer la facturació amb una condició: sent de les últimes persones a realitzar-lo. D'aquesta manera, les nostres maletes també seran les primeres a descarregar després d'aterrar.

Taulells de Vueling a l'Aeroport.
La facturació en línia és la millor opció per estalviar temps. | CatalunyaDiari

La raó és perquè les maletes sempre es carreguen al carret de davant cap enrere, ja que cal que els carrets davanters en tinguin més per aconseguir estabilitat en ser manejats. Si ets l'última persona en facturar, aconseguiràs que les teves maletes estiguin sempre a l'últim carret, que és el primer a sortir a l'aeroport de la destinació.

En qualsevol cas, no ve malament recordar altres trucs que també ens poden ajudar a estalviar temps a l'aeroport. Per exemple, és aconsellable arribar amb prou antelació a l'aeroport, així com portar ja en mà la documentació necessària.

Si, a més, volem passar com més aviat millor el control de seguretat, haurem de revisar prèviament les nostres butxaques i utilitzar un calçat fàcil de treure. D'aquesta manera, com que no portem objectes metàl·lics o prohibits, passarem més de pressa i no ens pararan.

Finalment, quan s'hagi de fer cua, hem de ser espavilats i saber escollir la millor. En aquest sentit, és convenient que et fixis en qui tens al davant, ja que les famílies que acostumen a anar amb nens petits o les persones grans acostumen a trigar més.