Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de l'interior del tambor d'una rentadora

El truc per rentar les mantes sense fer-les malbé: queden com acabades de comprar

Amb aquest consell senzill pots gaudir d'uns teixits més suaus i nets en tapar-te

Rentar la roba a la rentadora pot ser molt senzill. No obstant això, el complicat pot venir quan, de sobte, descobrim que hem fet malbé alguna peça en concret.

Això és degut a què algunes peces necessiten un tipus de rentat especial. Per això és sempre bona idea revisar el manual d'instruccions de la nostra rentadora abans.De fet, també és convenient revisar les etiquetes que trobem a la roba. I és que la nostra rentadora no pot determinar per si sola si la teva roba és delicada o no.

Així, en funció del tipus de peça que anem a rentar, és aconsellable seleccionar manualment el cicle. A més, no ens podem oblidar de la temperatura més adequada segons la roba o del detergent més idoni.

El que has de fer abans de fer servir una rentadora…

Una rentadora és una manera senzilla i econòmica de rentar la roba; no obstant això, com molts de nosaltres sabem, fer-la servir de vegades pot resultar una mica complicat. Tot i això, rentar la roba a la rentadora pot ser molt simple una vegada coneixem els conceptes més bàsics.

De vegades, ens poden sorgir dubtes sobre com rentar correctament les peces de roba o la roba de llit
De vegades, ens poden sorgir dubtes sobre com rentar correctament les peces de roba o la roba de llit | Getty Images

Com hem dit, abans de rentar la roba a la rentadora, és important revisar l'etiqueta de cura de cada peça per evitar danys al material.A més, també ens hem d'assegurar que totes les butxaques estiguin buides.

Així mateix, és fonamentalproporcionar a la roba, especialment delicada, una mica més de protecció al rentat. Com? Per exemple, utilitzant una bossa de bugaderia.

Què hem de fer per rentar les mantes sense fer-les malbé?

Sempre que s'acosta la tardor o l'hivern, és normal que traguem les mantes i la resta de peces d'abric de les caixes.Quan ho fem, és força probable que facin mala olor, ja que absorbeixen humitat.

Però, què podem fer, no només per retirar aquesta incòmoda olor a humitat, sinó també per evitar que es facin malbé durant el procés de rentat?Com hem indicat, és important conèixer de quin material està fabricada la nostra manta preferida.

Això és degut, bàsicament, al fet que no és el mateix rentar una manta polar que una de llana. Per tant, cal consultar l'etiqueta que trobarem a la manta. I, més concretament, prestar una atenció especial als diferents símbols de rentat que hi apareixeran. A més del símbol d'assecat i planxat.

Rentar les mantes: els millors trucs

Sigui a la mateixa rentadora o a mà, abans de netejar les teves mantes has de conèixer alguns apunts bàsics perquè en assecar-se semblin acabades de comprar.

1. Rentat amb rentadora

Si vols optar per una opció més còmoda, hauràs d'introduir la manta a la rentadora i escollir un programa curt, ideal per a peces delicades i amb aigua freda (per exemple, a 30 ºC).

També hauràs d'usar un detergent líquid o en pols per a peces delicades, que ajuda a cuidar-ne tant el color com l'aspecte. Tot i això, no és tan recomanable l'ús de suavitzants.

En cas que les taques o la mala olor no desapareguin, és aconsellable fins i tot fer servir una mica de vinagre blanc. Perquè, a més de ser ecològic, és útil per acabar amb aquests elements indesitjables.

Imatge d'una persona posant una rentadora
Recorda que per a aquest tipus de peces el més recomanable és un programa curt | CANVA

2. Rentat a mà

En cas que vulguis optar per rentar les mantes a mà, només hauràs de buscar el lloc més idoni. Tenint en compte les dimensions que sol tenir-ne una, el més recomanable és fer-ho a la banyera.

L'únic que hauràs de fer és introduir la manta al cubicle, afegint aigua freda i una mica de detergent líquid. Tot i que cada persona opta per més o menys temps, l'ideal és deixar la manta en remull durant una mitja hora.

Un cop transcorregut el temps, hauràs d'aclarir les restes de detergent amb aigua freda i posar-la a assecar a l'aire lliure. Recorda que si el teixit de la teva manta sembla sensible, és millor que no les dobleguis.