Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home somrient amb polzes a dalt davant d'un aire condicionat a la paret.

El truc viral per netejar fàcil i ràpid el teu aire condicionat: queda com a nou

Descobreix el truc viral que actualment està revolucionant el manteniment de l'aire condicionat a Espanya

Amb l'arribada de l'estiu i les temperatures altes, l'aire condicionat es converteix en un aliat indispensable a moltes llars d'Espanya. Tot i això, l'ús continu i el pas del temps poden provocar que aquests aparells no funcionin de manera òptima.

Un truc viral recent en xarxes socials promet deixar el teu aire condicionat com a nou i millorar la seva eficiència. T'expliquem com es fa i què necessites per fer-ho.

Persona reparant un aire condicionat amb una mà fent el gest daprovació en primer pla.
Especialistes en neteja recomanen utilitzar un desinfectant per eliminar la brutícia acumulada | PDPics, Andrey Popov

El fenomen viral

Aquest truc va començar a guanyar popularitat a plataformes com TikTok i Instagram, on els usuaris comparteixen consells per al manteniment de l'aire condicionat.

Un usuari, conegut a xarxes com @josete_mpro, ha revelat el pas a pas d'un mètode que assegura un millor rendiment i desinfecció de l'aparell.

Pas a pas del truc:

  1. El primer pas és aixecar la tapa de l'aire condicionat i retirar els panells dels filtres. És aquí on s'acumula la major part de la pols i la brutícia.
  2. Amb l'aparell desconnectat, utilitza un desincrustant per eliminar l'excés de brutícia dels filtres i altres components interns. Aquest pas és crucial per assegurar que el flux d'aire no es vegi obstruït i l'aparell funcioni de manera eficient.
  3. És fonamental assegurar-se eliminar els àcars, podem utilitzar qualsevol producte específic per a aquest ús, a més d'un desinfectant.

Beneficis de mantenir l'aire condicionat net

Mantenir l'aire condicionat net no només optimitza el funcionament, sinó que també té importants beneficis per a la salut. Segons especialistes, un aparell brut pot acumular pols, pol·len i altres al·lèrgens que afecten les vies respiratòries.

La manca de manteniment pot provocar irritacions, infeccions i agreujar problemes respiratoris preexistents com l'asma. Utilitzar aquests aparells de manera eficient i mantenint els filtres nets, pot reduir el consum d'energia.

A més, un aire condicionat ben mantingut pot contribuir significativament a l'estalvi d'energia. Equips bruts i mal cuidats tendeixen a consumir més electricitat, cosa que es tradueix en factures més altes i un major impacte ambiental.

Persona amb guants blaus netejant el filtre dʻun aire condicionat amb un signe dʻexclamació vermell al costat.
El manteniment regular de l'aire condicionat pot estendre la vida útil | Cobismo, Proxima Studio

La viralitat d'aquest truc a Espanya

Aquest truc no va trigar a fer-se viral a Espanya, on les altes temperatures de l'estiu fan de l'aire condicionat un element essencial a moltes llars.

Aquest truc viral no només promet deixar el teu aire condicionat com a nou. També pot millorar la qualitat de l'aire a casa teva i ajudar-te a estalviar a la factura d'electricitat.

Mantenir el vostre aire condicionat net i en bon estat és una inversió en confort i salut, especialment durant els calorosos mesos d'estiu a Espanya.

Per a més informació i detalls sobre com realitzar aquest manteniment, podeu consultar les publicacions en xarxes socials d'experts en neteja com José, conegut com a @josete_mpro.