Imatge d'un recipient amb maionesa, uns ous i oli de fons

Els 3 trucs fàcils i ràpids per salvar la maionesa quan es talla

La solució definitiva a la maionesa tallada que coneixen els grans cuiners

La maionesa és una salsa molt popular i tradicional, però que poca gent coneix que el seu origen es remunta a l'illa de Menorca. Es prepara en fred, i està elaborada amb ou, oli, sal i suc de llimona o vinagre (va a gustos).

De la mateixa manera que és una de les salses més saboroses, també és de les més complicades de preparar. És molt comú que aquesta barreja es talli quan batem i barregem els ingredients amb massa rapidesa. Tanmateix, que es talli no vol dir que s'hagi fet malbé i no es pugui arreglar el desastre.

Per aquest motiu, t'expliquem tres trucs que els grans cuiners ja fan servir per salvar la maionesa tallada:

Els tres trucs per salvar la maionesa tallada

1. Afegir un altre rovell

El primer truc, i el més fàcil, per salvar la nostra maionesa consisteix a afegir un altre rovell a la salsa i barrejar-ho tot de nou. El sabor serà més intens que l'habitual, per això durant el procés de batre també podem afegir una mica de llimona per suavitzar-ne el resultat.

Imatge d'un recipient de maionesa acompanyat d'alls, oli, llimona i ous
Si afegeixes un altre rovell d'ou, salvaràs la teva maionesa | Getty Images

D'aquesta manera, la barreja quedarà perfectament lligada i podreu gaudir d'aquesta salsa.

2. Afegir a la salsa un ou sencer

Una altra forma de salvar la maionesa, i potser la més coneguda entre la població, és afegir un ou sencer a la barreja tallada. Després, cal continuar batent fins que quedi la salsa emulsionada.

Imatge d'una noia batent uns ous a la cuina
Afegir un ou sencer pot salvar la maionesa i donar més gust  | Getty Images

Alhora, és important tenir en compte que obtindrem el doble de salsa prevista i és molt possible que sobri. Tot i que la pots guardar a la nevera, en portar ou cru hem d'anar molta cura i no trigar més de dos o tres dies a consumir-la.

3. Afegir llet a la salsa

L'últim truc per salvar la nostra barreja i possiblement el més eficaç consisteix a afegir llet. La llet conté una proteïna que es diu caseïna que pot ajudar a salvar la nostra maionesa casolana. Per això hem d'afegir a la part tallada una o dues cullerades grans de llet temperada i batre sense parar fins a aconseguir una barreja densa.

Per què es talla la maionesa?

De tota manera, no ens serveix de res saber els trucs per salvar la salsa tallada si no sabem per què es talla la maionesa. Per això, ara t'explicarem els errors més comuns i els que has d'evitar sempre que sigui possible:

  • Manca d'oli

No tinguis por d'afegir-hi oli, ja que, si no n'hi ha prou, la maionesa quedarà espessa i no arribarà a quallar.

Imatge del procés de creació d'una maionesa casolana
L'oli és un ingredient imprescindible per fer maionesa | Getty Images

  • Moviment ràpid de la batedora

Batre bé és molt important per elaborar la millor maionesa casolana. El problema és que de vegades som molt exigents i movem massa ràpid la batedora. Per això, és convenient començar amb la batedora fixa i perpendicular a la taula i anar incrementant la velocitat, a poc a poc, fins que la barreja estigui llesta.

  • Productes de poca qualitat

El primer que has de tenir en compte per obtenir una bona maionesa casolana és fer servir aliments de qualitat i frescos, ja que amb la maionesa hem d'evitar el risc de salmonel·losi. A més a més, és molt important que els ingredients estiguin a temperatura ambient.

Imatge dels ingredients necessaris per fer una maionesa casolana
Fes servir productes de qualitat per preparar una bona maionesa | Getty Images

Com preparar la millor maionesa a casa?

Si vols obtenir la millor maionesa casolana, també és aconsellable fer servir una batedora elèctrica. I és que aquests electrodomèstics proporcionen un ritme únic que ens permet afegir i barrejar els ingredients sense cap problema.

També, encara que no és habitual, podem optar per afegir all a la nostra maionesa casolana. És una molt bona opció per obtenir un sabor molt ric i deliciós. Així que, si decideixes afegir all, no oblidis treure'n el cor, és important per evitar que ens repeteixi durant tot el dia.

Finalment, també seria adequat fer servir oli de gira-sol, ja que aquest ajuda a aconseguir un sabor més suau que el d'oliva.