Foto d'una noia aguantant un plat i una cullera

L'última tècnica per perdre pes que causa furor entre les famoses: la paleodieta

Descobreix-ho tot sobre la dieta que està arrasant entre les famoses

A les portes pràcticament de la primavera, són moltes les persones que ja planifiquen l'operació biquini. Perdre pes, treure la flacciditat, tonificar els músculs... sigui quin sigui l'objectiu, la qüestió és començar-ho a temps.

Per això, el més comú i habitual és recórrer a les dietes. Ara bé, no totes són iguals, així com tampoc no són aptes per a totes les persones. Tot i això, a continuació t'ensenyarem l'última tendència que està arrasant entre les famoses.

Coneix tot sobre la darrera dieta que està arrasant entre les famoses

Tots sabem que per cuidar el nostre físic i la nostra salut no hi ha res millor que fer una alimentació saludable. Ara bé, quan a més tenim l'objectiu de perdre greix o aprimar-se, això encara té més importància.

Foto d'una dieta
Abans d'iniciar alguna dieta, és millor consultar-ho amb un professional | GETTY IMAGES

Si bé és cert que una dieta ben elaborada no hauria de suposar cap risc per a la nostra salut, cal tenir present, abans d'iniciar-la, alguns factors. En aquest sentit, fer-la de la mà d'un nutricionista és la millor opció.

Però com tot en aquesta vida, les modes i les tendències van i venen, i moltes vegades nosaltres també volem portar-les a la pràctica. Això és el que està passant darrerament amb la dieta que estan seguint moltes famoses, que és la 'paleodieta'.

El nom fa referència a dos conceptes, que són dieta i paleolític. Com bé podreu imaginar, l'objectiu del pla se centra a menjar com ho feien els nostres avantpassats, o el que és el mateix, eliminant certs aliments.

Miley Cyrus, Megan Fox o Jessica Biel són algunes de les famoses que ja l'estan duent a terme. Pel que sembla, el propòsit de fer-la se centra a mantenir un estil de vida saludable, a l'hora d'aconseguir baixar de pes.

Una taula plena de menjar.
La paleodieta inclou aliments que s'obtenien a través de la caça i la recol·lecció | Getty Images

Aquesta dieta sol incloure carns magres, peix, fruites, verdures, fruits secs i llavors (en definitiva, aliments que s'obtenien a través de la caça i la recol·lecció). D'altra banda, aliments com els lactis, llegums, cereals, sucre, sal, patates i processats no estarien tan presents.

Com podeu observar, es tracta d'una dieta la base de la qual se centra en l'elecció adequada de certs aliments. Ara bé, si t'agradaria tastar-la has de tenir en compte els seus avantatges i inconvenients. Ho veurem a continuació.

Paleodieta: He de fer-la o no?

Com diu el refrany... la informació és poder. I no hi ha res millor que estar ben informats abans de prendre una decisió, especialment si està implicada en la nostra salut. Per aquest mateix motiu, repassarem els pros i els contres d'aquesta dieta famosa.

Centrant-nos en els avantatges, heu de saber que es tracta d'una alimentació completament natural. En aquest sentit, s'allunya completament dels aliments ultraprocessats, i l'aportació de nutrients i beneficis per al teu organisme estaran assegurats.

Imatge d'una noia davant d'un ordinador i menjant patates xips
Un dels beneficis d'aquesta dieta és eliminar productes ultraprocessats | Getty Images

Realitzar la dieta paleig també ens pot ajudar a reduir els nivells de sucre en sang, així com els greixos saturats que tenim a conseqüència d'ingerir aliments processats. Com podeu veure, amb ella aconseguim un equilibri i una neteja increïble per al nostre cos.

També és una dieta ideal per a esportistes, ja que el seu alt contingut a fibra i proteïna fa que sigui una dieta saciant i enèrgica. A més, en reduir el consum de sucres, també ens ajudarà a aprimar-se més ràpid.

Ara bé, no és or tot el que llueix. L'altra cara de la moneda ens indica que l'eliminació d'hidrats de carboni i de llegums ens pot passar factura. Així doncs, al fons també estaríem eliminant aliments que són saludables i necessaris.

Això, per tant, podria provocar un augment de risc cardíac, així com de colesterol dolent i problemes renals. La fatiga i el cansament excessiu també podrien ser-hi presents, i en alguns casos, el risc de patir hipotiroïdisme augmentaria. Ara que tens tota la informació contrastada... Pots decidir bé i millor!

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!