Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una cervesa sobre una taula.

Els usos desconeguts de la cervesa més enllà de les canyes: pot salvar-te la vida

La cervesa, la beguda preferida per molts, té moltes més funcions de les que coneixes

Si parlem d'una beguda coneguda per tothom, segur que la cervesa és una de les primeres que et venen al cap. Segons l'estadística, a Espanya es consumeixen, de mitjana, 52 litres d'aquest líquid cada any i per persona. Aquesta és una de les xifres més elevades a escala mundial.

Tot i que consumir algunes cerveses de manera moderada pot ser un bon pla amb amics, el cert és que no només serveix per beure. També té altres usos que són desconeguts per molts.

Els altres usos de la cervesa que has de conèixer

És la beguda per excel·lència als bars i un símbol de reunió. Elaborada amb ingredients com el llúpol, tenir-la a casa també et pots solucionar la vida. Però, a més a més, té altres utilitats que segurament desconeixies. Descobreix els altres usos que pots donar a la cervesa.

1. És molt útil per eliminar taques difícils

Segur que t'has enfrontat més d'una vegada a aquesta complicada situació de tenir una taca que costa d'eliminar. La cervesa pot ajudar a treure-les, sobretot, les de menjar i vi.

Primer pla de quatre cerveses
La cervesa és capaç de treure taques molt difícils. | Getty Images
 

Per donar ús a aquest truc, només has de mullar un drap a la beguda i fregar bé. Com més recent sigui la taca, millor actuarà.

2. Retorna la brillantor al metall i a les joies amb cervesa

Un altre ús desconegut i que et pot salvar la vida és utilitzar la cervesa per donar brillantor. Per fer-ho, el millor és fer servir cervesa tèbia diluïda en aigua calenta amb sabó.

Frega la superfície metàl·lica i aquesta tornarà a brillar com si fos acabada de comprar. És ideal deixar-la actuar durant unes quantes hores, sobretot, si són objectes de gran dimensió com les olles.

Imatge d'una persona netejant un anell.
La cervesa et permetrà retornar la brillantor als teus objectes de valor. | Getty Images

 

3. Frega el terra amb ella i notaràs els resultats

D'altra banda, encara que mai no ho hagis imaginat, fregar el terra amb aquesta beguda també és molt efectiu. Sobretot, si aquest és de fusta. Per fer-ho, dilueix una petita quantitat del líquid en aigua i aplica-ho, però t'has d'assegurar que el resultat no tingui un efecte enganxós.

Pots fer-la servir per netejar mobles de fusta o directament, per omplir la galleda del pal de fregar. Un cop ho provis, sentiràs que el terra de casa teva mai tornarà a ser el mateix.

4. La cervesa elimina les plagues a les plantes

Si tens plantes a casa saps com és d'important que no s'hi desenvolupin plagues. És capaç d'eliminar els molestos caragols o llimacs. Per evitar-ho, la cervesa també pot ser una bona aliada. Rega amb la beguda les plantes un cop al mes barrejant cervesa i aigua.

A més, això funcionarà com un bon adob. Perquè funcioni correctament, haureu d'obrir la llauna uns dies abans i esperar que l'alcohol es pugui evaporar.

5. Aconsegueix que les plantes llueixin verdes i fortes

Per altra banda, la relació de les plantes i la cervesa no es limita al punt anterior. Pots fer servir la cervesa amb l'objectiu de retornar la verdor a les fulles de les teves plantes.

Imatge d'una finestra amb diverses plantes.
Amb una mica de cervesa les plantes creixeran més fortes. | Getty Images
 

Per aconseguir-ho, només l'has de diluir amb una petita quantitat en aigua. Després, ruixa les plantes amb la barreja de tant en tant. Ràpidament, notaràs els resultats i veuràs com creixen no només més sanes, sinó també més verdes.

6. El component relaxant de la cervesa

Relaxar-se a casa sempre és una cosa que busquem. Per ajudar-te a aconseguir-ho, la cervesa també pot ser una gran companya. La raó és que aquesta beguda funciona com un potent relaxant muscular.

Si vols obtenir tots els seus beneficis, prova de barrejar una mica de la mateixa amb aigua tèbia. Deixant reposar els peus sobre la barreja, el dolor desapareixerà de forma veloç.

7. Et permetrà que el teu cabell llueixi més brillant

Els cabells també poden brillar gràcies a la cervesa. Per fer-ho, l'únic que necessites és rentar-te els cabells amb ella i deixar que actuï entre cinc i deu minuts. Després, aclareix-los amb aigua tèbia abundant i sorprèn-te amb una cabellera brillant, fins i tot, encara que abans estigués apagada.

Si vols que el seu efecte sigui més intens, pots elaborar mascaretes casolanes barrejant altres ingredients amb cervesa. Si no us convenç cap de les propostes anteriors, podeu optar per l'ús de càpsules de llevat de cervesa. Ideals per restablir la fortalesa i la brillantor dels cabells.

Imatge d'una dona pentinant-se el cabell.
Si et rentes el cabell amb cervesa i utilitzant mascaretes li donaràs brillantor i força. | Getty Images

8. Pots afegir-la a un gran nombre de receptes

La cervesa pot acompanyar el menjar, però no només de la manera que penses. Amb ella pots elaborar un gran nombre de receptes, algunes de tan dispars com el pollastre a la cervesa. Sens dubte, el sabor potenciarà el dels altres aliments.

Com veus, són molts els usos que es poden donar a la cervesa. A més de fer-la servir per socialitzar, ara la pots tenir a casa i posar en pràctica diversos trucs que et facilitaran la vida.