Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un supermercat

La famosa cadena de supermercats catalana que triomfa gràcies als productes ecològics

La companyia obre cinc noves botigues, tres a Catalunya, i incrementa un 9% la plantilla
Imatge d'arxiu d'un supermercat
La companyia obre cinc noves botigues, tres a Catalunya, i incrementa un 9% la plantilla | Pixabay


El Grup Veritas ha tancat 2020 amb una facturació de 106 milions d'euros, un 8% més respecte a l'any anterior. El desenvolupament ha estat superior en el negoci de distribució retail, amb un creixement del 10%. L'empresa també ha accelerat les vendes en línia, amb un creixement superior al 200% respecte a 2019.

L'any passat, la cadena de distribució de productes ecològics va obrir cinc noves botigues, tres de les quals a Catalunya. En total, el grup compta amb una xarxa de 77 establiments repartits entre Catalunya, Madrid, Navarra, Balears, País Basc, València i Andorra. La companyia també ha incrementat un 9% la plantilla, fins a 770 col·laboradors. 

El grup ha tancat l'any amb una quota de mercat del 9,5%, una xifra que augmenta fins al 24,8% a Catalunya, segons el panell detallista Nielsen d'alimentació ecològica sense frescos. L'empresa preveu continuar amb el seu pla d'expansió el 2021 i reforçar les dues ensenyes de supermercats ecològics, Veritas i Ecoraganic. Aquesta expansió comptarà amb una inversió prevista de 5,5 milions d'euros. D'aquesta manera, el pla estratègic de la companyia preveu incrementar la facturació un 15% aquest any i superar els 120 milions.L'expansió de la companyia ha estat afavorida pel creixement del mercat ecològic en general. Segons les últimes dades disponibles aportades per l'informe Ecovalia i referents a 2018, el consum d'aquests productes ha augmentat un 16,4%. De totes maneres, aquest informe no recull el creixement del consum ecològic durant la pandèmia.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Veritas aplica l'IVA superreduït als productes d'higiene femenina

La cadena de supermercats de productes ecològics Veritas aplica de manera permanent un IVA superreduït del 4% als productes d'higiene femenina en considerar-los de primera necessitat, segons ha informat la mateixa companya.

La mesura, que ja està vigent en totes les botigues, implica assumir la diferència del preu que es paga per l'IVA de productes com tampons, compreses o copes menstruals i que ara és del 10%. L'empresa assegura que aquesta política estarà en vigor fins que aquests productes tinguin un IVA superreduït de manera oficial amb un canvi en la legislació. Veritas diu que assumeix un important esforç econòmic que afecta a prop d'un centenar de referències diferents».

Veritas argumenta la decisió recordant que els tampons o les compreses tenen la mateixa reducció que les flors, transport públic, l'hostaleria, el cinema, teatre o concerts, espectacles taurins o entrades a museus». D'altra banda, llibres, diaris i revistes, una barra de pa, fruites verdures i hortalisses, medicaments, o pròtesis, entre altres productes, sí que són considerats de primera necessitat.«La contrarietat és evident quan un impost indirecte afecta un grup de població concret: dones d'un rang d'edat moderadament tancat. Això suposa de manera inqüestionable un greuge comparatiu que no es dona amb cap altre producte de consum», asseguren.Veritas diu que la mesura està emmarcada una estratègia d'activisme empresarial per a reclamar i impulsar canvis legislatius. A banda d'aquesta, s'estan prenent diferents iniciatives, com reduir l'IVA dels bolquers infantils o reclamar una ajuda econòmica per a les persones celíaques.