Façana de Mercadona

El verdader origen de l'oli d'oliva que ven Mercadona, apreciat per la seva qualitat

Quan el coneguis... Segur que voldràs provar-ho!

No hi ha producte espanyol més consumit i més ben valorat que l'oli d'oliva. Si bé en altres països hi ha el costum de fer servir mantega, en el cas d'Espanya això seria poc probable. Perquè, siguem sincers, qui rebutja un producte tan saborós i deliciós?

L'oli d'oliva, en aquest sentit, és un dels més grans imprescindibles en la nostra alimentació. El seu consum forma part de qualsevol dieta saludable i equilibrada, i el millor de tot és que ara en podem trobar un de gran qualitat a Mercadona. Descobreix-ho!

L'oli d'oliva de Mercadona que està arrasant: És de gran qualitat

Si hi ha alguna cosa que hem de destacar i sobre allò que ens hem de sentir orgullosos, al nostre país, és sobre la increïble dieta mediterrània. De fet, molts experts i nutricionistes reconeixen que és una de les dietes més saludables del món.

Imatge d'oli d'oliva.
La dieta mediterrània és molt sana i té molts beneficis | Getty Images

Els aliments que principalment caracteritzen aquesta dieta són el consum de vegetals, fruites i verdures. Però concretament, n'hi ha un que sempre és present i que és increïblement bo: l'oli d'oliva.

En aquest sentit, dins de la dieta mediterrània s'utilitza aquest oli com un greix principal. Molts en diuen 'l'or líquid', i no és estrany, ja que els beneficis que ens pot aportar són infinits. A més, és el complement ideal per a molts plats.

Així mateix, i per aquesta raó, tampoc no ens hauria d'estranyar que aquest producte sigui un dels més consumits entre la població. Tot i això, una cosa que volem destacar és l'èxit que està tenint l'oli d'oliva que comercialitza Mercadona.

Es tracta, ni més ni menys, que el de la seva pròpia marca, és a dir, Hacendado. Tot i que actualment hi ha més de 8 varietats diferents d'oli, aquesta marca sembla ser la més venuda a tot el país.

Imatge d'un got d'oli d'oliva
L'oli d'oliva també és conegut com l'or líquid | PIXABAY

Si volem saber les raons, tan sols ens hem de fixar en la gran qualitat que presenta. De fet, Mercadona és un dels supermercats que aposta més per elaborar el seu propi oli d'oliva. I això, a la vista hi és.

Sigui d'oliva o de gira-sol, per amanir o per fregir, l'oli d'oliva continua sent un dels més grans imprescindibles a qualsevol cuina. Tot i això, el secret que amaga el de la marca Hacendado és la seva excel·lent relació qualitat-preu.

Però a més d'això... Sabíeu que el lloc d'origen també és un factor important? Aquest oli en concret prové d'Andalusia, una de les comunitats autònomes productores més grans d'aquest aliment.

És més, gairebé el 80% de la producció, a escala nacional, es realitza a les seves terres. En aquest sentit, la província de Jaén és la més productora (41%), seguida de Còrdova, que compta amb un 19%. Això no obstant, els proveïdors continuen tenint un paper essencial en la comercialització.

Per això, Mercadona aposta per alguns com a Grup Jaencoop, Or Bailén, Casa Juncal, Mercaoleu i Sovena. Tots ells, que distribueixen la cadena de supermercats, elaboren oli tant d'oliva verge extra com de gira-sol.

Pa amb oli
L'oli d'oliva verge extra és un dels millors aliments que es poden consumir | Getty Images

Si ets dels que no es pot resistir al seu ús, et recomanem provar-ho. Actualment el pots trobar en diferents formats, com ara des d'esprais fins ampolles d'1 litre o garrafes de 3.

Quants cops podeu reutilitzar l'oli d'oliva?

Al fil de tot allò que hem parlat, moltes persones encara es fan aquesta pregunta. I és que, segons la ciència, és possible reutilitzar l'oli d'oliva. Però compte, és important fer-ho sempre que sigui saludable i segur per al consum.

Per donar resposta a aquesta incògnita, un grup d'investigadors de la Universitat de Jaén (recordem que és un dels llocs més importants d'elaboració i producció d'oli del nostre país) n'ha elaborat un estudi.

Analitzant diverses variables, s'ha arribat a la conclusió que seria possible reutilitzar aquest oli fins a 40 ocasions. En aquest sentit, també hem de tenir en compte que, en reutilitzar-lo, és probable intercanviar aromes i sabors. Per tant, aquesta decisió dependrà molt del que cadascú consideri.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!