Foto d'un cullerot de fusta abocant vinagre

El vinagre 'dolç' del qual mai t'han parlat: enforteix les defenses i cuida el cor

Aquest tipus de vinagre, que és poc conegut, pot aportar molts beneficis al nostre organisme

Es tracta d'un dels productes més utilitzats: imprescindible per cuinar, realçar els sabors d'alguns plats i fins i tot netejar. El vinagre, que tradicionalment s'ha fet servir per a moltes coses, amaga més beneficis del que ens pensem.

▶️ Vídeo del dia

Per a moltes persones, el vinagre ha esdevingut un d'aquells productes imprescindibles que no poden faltar a cap llar. La seva elaboració, feta a partir de microorganismes i sucres, dona com a resultat el que coneixem com a àcid acètic.

El desconegut vinagre que té cura del cor i molts beneficis

Aquest àcid, de líquid incolor i amb una olor molt forta (característic del vinagre), també s'ha utilitzat per elaborar altres productes, com ara fàrmacs, plàstics i, fins i tot, additius alimentaris. Evidentment, en el cas del vinagre no només n'hi ha prou amb tenir aquest àcid. Per considerar-ho com a tal, cal que contingui, a més, altres minerals, vitamines i aminoàcids.

Foto d'ampolles amb vinagre de diferents colors
Avui en dia hi ha molts tipus de vinagres | GETTY IMAGES

Si donem una ullada a l'hora de comprar veurem que hi ha diversos tipus de vinagre al mercat. Tot i que tots són diferents i presenten les seves peculiaritats, avui te'n volem parlar d'un que no et deixarà indiferent. Es tracta d'un tipus de vinagre amb un sabor suau i dolç. És una opció perfecta per a aquelles persones que fugen del típic sabor àcid i, a més a més, és ple d'avantatges per al nostre cos: parlem del vinagre d'arròs.

El seu ús es remunta al segle IV, quan diversos països asiàtics com la Xina o el Japó el van introduir a les seves cuines. Arran del seu descobriment, s'ha tornat imprescindible.

Què és el vinagre d'arròs?

La seva elaboració, com el seu nom indica, es basa en l'arròs fermentat. Segurament no és tan conegut com altres tipus de vinagre, però sens dubte aquest és molt especial. Moltes persones que l'han provat, han afirmat que després de fer-ho s'ha convertit en un ingredient més a les cuines. Si ho diuen serà per alguna cosa... No?

Foto d'una persona netejant un vidre.
El vinagre també pot ser útil per netejar | Getty Images

S'ha demostrat que el consum habitual de vinagre d'arròs pot ser molt beneficiós per al nostre cos. Tot i que cada país el pot elaborar de manera diferent, la seva composició bàsica és la mateixa. El que trobem principalment és l'arròs blanc o integral, que un cop fermentat, dona com a resultat el vinagre. A causa de la composició química, aquest tipus de vinagre és un dels més saludables.

És potser el vinagre més saludable de tots

Per exemple, gràcies als seus aminoàcids essencials, la seva ingesta ajuda a enfortir el nostre sistema immunològic. D'aquesta manera, el nostre cos s'enfortirà i podrà fer front a qualsevol virus o bacteri. També és ideal per afavorir la digestió. Gràcies al seu àcid acètic, si patim inflamació d'intestí, acabarà desapareixent. A més, el consum també ens ajudarà a absorbir millor les vitamines i també pot ajudar a enfortir el fetge i prevé alguns problemes cardiovasculars, com ara l'aterosclerosi, els accidents cerebrovasculars i els atacs cardíacs.

Foto d'una ampolla amb vinagre i un bol amb arròs
El vinagre d'arròs, molt preuat a la cuina asiàtica, és molt saludable | GETTY IMAGES

D'altra banda, el vinagre d'arròs també podria ser el millor aliat per a la pell. Per poder beneficiar-nos de les seves propietats, el millor és que ens l'apliquem directament.

I per si no n'hi hagués prou, el millor de tot és que el seu consum ens proporciona uns nivells d'energia extra. Gràcies als seus principis actius, el vinagre d'arròs ajuda a combatre la fatiga i, per tant, a estimular el metabolisme.

Com podeu veure, els beneficis que presenta són infinits. Pots afegir-lo en diversos plats: des d'amanides fins a salses, verdures o carns. Si encara no l'has provat... T'animem a fer-ho!