Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb mà controlant la roda d'un radiador de paret i una cartera amb diversos bitllets d'euro

Es fa viral l'aparell per a radiadors que ajuda a escalfar més la casa i estalviar

L'usuari de TikTok Jordi Naharro ha dissenyat i fabricat un sistema que aconsegueix escalfar la casa abans i de manera més econòmica

Amb l'arribada del fred, són moltes les llars que pensen com estalviar per escalfar-se sense gastar gaire. Els radiadors esdevenen protagonistes, però cal tenir en compte la gran factura que pot arribar a final de mes.

Ara, un usuari de TikTok ha compartit un bon invent per mantenir la casa calenta mentre estalvies. El sistema es basa en un ventilador senzill, capaç d'escalfar la casa en menys temps alhora que el consum baixa. No ha trigat a fer-se viral.

Aquest sistema apuja la temperatura un 200 % més ràpid

Jordi Naharro, un usuari de TikTok, ha compartit un invent que no ha deixat ningú indiferent. Per explicar el seu projecte, ha pujat una sèrie de vídeos a la xarxa social explicant-ne el funcionament.

Es tracta d'un sistema que impulsa l'aire pel radiador, que també es pot ajustar, i que s'activa només quan el radiador comença a escalfar. D'aquesta manera, la temperatura de la llar es pot augmentar un 200 % més ràpid mentre s'estalvia en consum elèctric.

Així és el sistema creat per Jordi Naharro per estalviar en calefacció

El mateix usuari, Jordi Naharro, és el creador del projecte artesanal. De moment, només explica què és i com funciona, però no sembla que vulgui vendre'l ni fabricar més models iguals.

El sistema es basa en quatre ventiladors que s'instal·len en una barra per ajustar-la a la part inferior del radiador. Així impulsa l'aire per la seva estructura calenta. En fer circular l'aire a temperatures altes, l'estada s'escalfa de forma molt més ràpida.

Avantatges de col·locar aquest aparell als radiadors

Aquest sistema és molt més complet i aconsegueix complir més objectius que col·locant tan sols uns ventiladors a prop del radiador o a sobre. Aquesta és la raó per la qual ha cridat tant l'atenció a les xarxes.

Autonomia

En primer lloc, destaca que l'invent és capaç d'aportar autonomia extra, ja que el sistema s'activa quan el radiador comença a escalfar i no abans. Així mateix, es pot ajustar la velocitat dels ventiladors.

Estalvi a la factura

D'una altra banda, com que maximitza l'eficiència del radiador, el producte permet estalviar al final del mes, ja que no augmenta el consum elèctric. Segons indica Jordi Naharro, es pot escalfar l'habitatge fins a un 200 % més ràpid, aconseguint una temperatura més homogènia.

Consum ínfim

Per acabar, cal destacar que el consum dels quatre ventiladors és de tan sols 5 W, tal com indica Jordi. En cas de preferir menys consum, es pot ajustar la velocitat dels ventiladors segons el tipus d'habitatge.