Una parella donant-se un petó a Barcelona

Barris històrics més bonics de Barcelona per a viure

Barcelona és una ciutat amb infinitat d’atractius culturals, socials i arquitectònics

Viure a Barcelona, sense dubte, és una decisió que satisfarà a aquelles persones que busquin una ciutat amb grans atractius culturals, socials i arquitectònics. Barcelona té molt a oferir, per alguna raó és la segona capital d'Espanya.

Actualment, la ciutat comtal és una de les millors ciutats per a viure a Espanya. Té una àmplia oferta educativa i laboral.

A més a més, ofereix als seus habitants una situació geogràfica immillorable i molt privilegiada.

Tanmateix, té un bon clima, excel·lents platges, botigues i restaurants per a tots els gustos i butxaques i una infraestructura molt ben desenvolupada.

Moure's per Barcelona és molt senzill, disposa de moltes parades de metro, autobusos, taxis, etc. Fins i tot sortir de la ciutat és molt fàcil, ja que hi ha tots els accessos necessaris per a poder fer-ho.

Així mateix, l'oferta immobiliària és excel·lent, ja que hi ha una gran varietat de béns immobles.

Si estàs pensant a canviar de residència i comprar un immoble a Barcelona, continua llegint perquè en aquest post et parlarem dels barris històrics més bonics de Barcelona per a viure.

Les millors zones per a viure a Barcelona

Tots sabem que Barcelona és la segona ciutat més gran d'Espanya.

La ciutat comtal té més d'1,6 milions d'habitants. Està dividida en 10 districtes:

  • Eixample
  • Ciutat Vella
  • Sants Montjuïc
  • les Corts
  • Sarrià – Sant Gervasi
  • Gràcia
  • Sant Andreu
  • Nou Barris
  • Horta Guinardó
  • Sant Martí

Cadascun més bonic i amb la seva respectiva història i edificis.

Per això, a vegades, és molt difícil triar un barri o un altre. De totes maneres, tot dependrà de les preferències i gustos.

Hi ha persones que gaudeixen d'una Barcelona més tradicional, amb els seus petits carrerons. Uns altres que prefereixen viure a prop de la costa. I d'altres que prefereixen barris més moderns allunyats del centre de la ciutat.

Vols saber quines zones són les millors per a viure a Barcelona? T'ho expliquem a continuació.

Ciutat vella

És la més coneguda en l'àmbit turístic, ja que abasta zones de l'antiga Barcelona com el Barri Gòtic, el Raval, i el Born. En aquest últim es troben edificis antics i tradicionals, a més de tenir un ambient festiu ple de bars, botigues i restaurants.

El Barri Gòtic és conegut per ser el barri antic de la ciutat i es caracteritza pels seus petits carrerons i la seva arquitectura d'estil gòtic, motiu del seu nom. Els llocs més emblemàtics d'aquesta zona són La Catedral de Barcelona, Les Rambles, el Mercat de la Boqueria, entre d'altres.

D'altra banda, el barri del Raval és un dels barris més antics de la ciutat comtal. Té una oferta d’apartaments totalment reformats amb bona relació qualitat-preu.

Aquest barri ofereix una gran varietat amb preus bastant econòmics

Per això s'ha convertit en la zona perfecta per a estudiants o per persones que vénen a treballar.

Barri de Gràcia

Aquest barri és, sense dubte, un dels barris amb més encant de la capital catalana. Correspon a l'antiga vila independent de Gràcia. Fins al segle XVIII era considerat un poble rural compost per diverses masies (cases antigues) típiques catalanes.

Es considera la zona més senyorial. Anteriorment les cases senyorials de l'antiga burgesia es trobaven en aquest barri. Eren els habitatges de segona residència de les persones més adinerades de la ciutat.

Amb l'arribada de la Revolució Industrial, aquest barri es va convertir en un dels motors d'expansió més importants de la ciutat.

S'ho pot trobar tota mena de botigues en un ambient bohemi, creatiu i artístic, per la qual cosa és un lloc ideal per a viure.

La Barceloneta

Des de fa molt de temps aquest barri porta sent un dels millors barris de Barcelona. La seva proximitat al mar i els seus carrerons fan que tingui una essència especial. Està ple de restaurants i activitats d'oci.

És un dels barris més populars i amb més carisma de Barcelona. Està situat al districte del Port Vell i és una zona que té totes les comoditats a prop. Per això és un dels barris més cars de la ciutat.

Barri de Pedralbes

Aquest barri es troba a la zona alta de la ciutat de Barcelona, al nord del districte de les Corts. 

És conegut pels seus monuments històrics. També per una gran concentració d'activitat formativa, gràcies a les facultats de Dret i Economia de la Universitat de Barcelona.

Els Pavellons Güell, el parc Güell i el Palau Reial de Pedralbes són alguns dels monuments històrics que hi podem trobar.

Sense dubte, Barcelona amaga molt d'encant i moltes oportunitats tant en l'àmbit educatiu com laboral.

Si estàs pensant a canviar la teva residència a la ciutat comtal, no ho dubtis més, estem segurs que no te’n penediràs.