Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa en funcions, Ada Colau, continua apostant per un tripartit d'esquerres a Barcelona

Ada Colau insisteix en un tripartit d'esquerres a Barcelona

L'actual alcaldessa en funcions s'ha mostrat «sorpresa» davant l'oferta de Manuel Valls de fer-la alcaldessa sense condicions

L'alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha insistit aquest dijous a fer un pacte de govern amb ERC i PSC a Barcelona. Colau ha apostat de nou per un govern tripartit d'esquerres que inclogui les dues formacions, que, segons han expressat els seus líders, s'exclouen entre elles. Amb tot, Colau segueix confiant en aquesta possibilitat. «Que sigui impossible no està escrit enlloc», ha apuntat en una entrevista a 'Els Matins' de TV3.

Colau, però, no ha aclarit si acceptaria el suport del candidat de Barcelona pel Canvi-Cs, Manuel Valls, per ser investida com a alcaldessa. Ha dit que l'oferta de Valls l'ha «sorprès» i ha insistit que en els comuns hi ha un «acord unànime» per fer un govern amb PSC i ERC. Tampoc ha aclarit, però, quina seria la posició dels comuns envers l'oferta de Valls, que permetria a Barcelona en Comú estar al govern de la ciutat durant quatre anys més.

El PSC pressiona Colau perquè accepti l'oferta de Valls

Per la seva banda, el cap de llista del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, pressiona Ada Colau per acordar un govern amb el vot «sense condicions» de la candidatura de Manuel Valls a la investidura. Collboni ha explicat a TVE que  espera reunir-se amb l'alcaldessa en funcions «en els pròxims dies» per explorar aquesta possibilitat, i ha insistit que el seu compromís és tenir un alcalde progressista i un govern fort que no sigui independentista. 

Ha subratllat que el suport de Valls no té cap contrapartida, i això deixa «un gran marge de maniobra per establir un programa de govern a favor de l'habitatge i les polítiques socials, que és el que la gent ha votat», ha reiterat. També ha apuntat que per a ell no és cap problema que Colau sigui l'alcaldessa, perquè va obtenir millors resultats.

Collboni ha apostat per formar un govern «d'esquerres, ampli i sòlid», com els que hi havia a la ciutat abans, i ha recordat que entre comuns i PSC sumarien 18 regidors. «La gent ens està demanant més seguretat, polítiques socials. El que no ens està demanant la gent és que seguim alimentant el procés, la inestabilitat», ha argumentat. 

També et pot interessar