Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'alcaldessa Ada Colau i el president Pedro Sánchez durant la reunió de divendres, 7 de febrer de 2020

Ada Colau no veu necessari un mediador entre l'Estat i la Generalitat

Considera que el context actual és «radicalment diferent», ja que el govern espanyol es mostra disposat a dialogar

L'alcaldessa Ada Colau i el president Pedro Sánchez durant la reunió de divendres, 7 de febrer de 2020
Ada Colau considera que ja no cal cap interlocutor perquè el govern espanyol ja dialoga | Cedida

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qüestionat al president del Govern, Quim Torra, que calgui un mediador internacional a la taula de diàleg amb el govern espanyol perquè ara ja han començat a dialogar.

Ada Colau considera que estem en un context «radicalment diferent»

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'endemà que s'hagi reunit amb Pedro Sánchez, Colau ha recordat que el debat sobre aquesta figura va sorgir «en els moments més tensos del conflicte», quan «l'Estat no volia parlar» i «tothom buscava formes imaginatives per a que el diàleg es produís». Malgrat reconèixer que Torra té «tota la llibertat i legitimitat per a considerar totes les mesures», ha dit que ara «estem en un context radicalment diferent». 

  

Colau ha reiterat que el que s'ha de fer primer és «seure i començar a parlar» i ha dit desconèixer si Pablo Iglesias tindrà algun paper en aquest espai, després que 'El Periódico' hagi publicat que  Pedro Sánchez estudia incloure'l. 

Amb tot, Colau ha recordat que l'espai que dirigeix dels comuns i també Unides Podem van plantejar que el lideratge en aquestes converses seria per als socialistes per la correlació de forces. Tot i això, ha dit que seran «útils» amb l'ajuda «informal» i «discreta» que puguin fer fora de la taula del diàleg.

La modificació del delicte de sedició, sobre la taula

Sobre els presos independentistes, Colau ha recordat la proposta dels comuns de modificació del delicte de sedició que pugui acabar amb la seva llibertat, i ha revelat que també va parlar-ne amb Sánchez durant la seva trobada al consistori divendres. La Moncloa ja va avançar fa uns dies que s'obria a modificar la sedició i a incloure'n la revisió a la reforma del Codi Penal que durà al Congrés.

Durant la reunió amb l'alcaldessa, Sánchez es va mostrar obert a parlar d'aquestes propostes, que venen directes de la mà del portaveu dels comuns a Madrid, Jaume Asens. «És positiu perquè permetria que sortissin de la presó», ha valorat Colau, que situa la llibertat dels presos com un element clau perquè hi hagi «normalitat i diàleg», tot i que ha admès que «no serà fàcil».

També et pot interessar...