L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte política d'En Comú Podem al Casino L'Aliança del Poblenou

Ada Colau tanca el seu compte de Twitter farta de gent que «intoxica i incita a l'odi»

L'alcaldessa de Barcelona mantindrà els seus comptes de Facebook i Instagram

Ada Colau ha decidit tancar definitivament el seu compte oficial de Twitter. L'alcaldessa de Barcelona ha anunciat la dràstica decisió que ha pres mitjançant els seus comptes de Facebook i Instagram. I és que Colau mantindrà els seus perfils en aquestes dues últimes xarxes socials, sacrificant el que té a la xarxa de l'ocell blau cel.

Segona ha detallat Colau, Twitter l'«allunya» dels objectius de fer «bona política» i millorar la vida de les persones, ja que «entre una cosa i l'altra el fet és que la xarxa i l'algorisme acaben ocupant molt temps i energia». L'alcaldessa de la capital catalana també ha afegit que «a sobre, la sensació és que deformen la realitat: sobrerepresenta les polèmiques i els discursos d'odi, t'acaba gairebé convencent que la humanitat és dolenta, desconfiada, egoista», ha argumentat.

Colau, que té més de 918.000 seguidors a Twitter, ha indicat que feia mesos que volia deixar la plataforma i que va aprofitar l'excusa del seu aniversari, el 3 de març, per «provar-ho». Així ho va fer palès en la que ja és la seva darrera publicació en aquesta xarxa social.

En la publicació d'aquest diumenge a Facebook i Instagram, Colau ha afirmat que «la prova pilot ha sigut un èxit, així que avui anuncio que deixo Twitter amb caràcter indefinit». Hi ha influït, segons les seves paraules, que «la xarxa s'ha omplert de perfils falsos i anònims que intoxiquen i inciten a l'odi» i que «és molt fàcil acabar entrant en discussions i baralles amb adversaris polítics».

L'alcaldessa de Barcelona ha finalitzat la seva publicació amb les següents paraules: «Quins són els meus objectius? Fer bona política, una política que transformi la realitat i millori la vida de les persones, ser bona alcaldessa per a la meva ciutat i, en la mesura del possible, ser cada vegada millor persona. Després d'analitzar-ho detingudament, crec que Twitter m'allunya d'aquests objectius i per això prenc la decisió serena de deixar-ho. Sense drames ni victimisme, com una decisió molt racional. Perquè l'amor guanyi a l'odi, arrivederci Twitter».

Fa mesos que em plantejava deixar Twitter. El passat 3 de març em vaig decidir a provar-ho, amb l'excusa que era el meu...

Posted by Ada Colau on Diumenge, 11 d’abril de 2021