Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa

Alba Vergés portarà al Govern l'obligatorietat de l'ús de la mascareta encara que hi hagi distància

«Comença a haver-hi molta més mobilitat i crec que és important prendre aquesta mesura»

La consellera Alba Vergés, durant una roda de premsa
Alba Vergés aposta perquè l'ús de la mascareta sigui obligatori tot i haver-hi distància | Cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, proposarà al Govern aquest dimarts que s'aprovi l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a Catalunya, encara que hi hagi distància de seguretat. «En moments complicats, amb el que està passant al món, amb els brots que anirem tenint, cal interioritzar aquesta mesura i creiem que ha de passar per tot el país», ha indicat a RAC 1, tot recordant que la mascareta «no substitueix la distància».

«Crec que és important prendre aquesta mesura»

Aquesta obligatorietat haurà de ser aprovada pel Procicat. La consellera l'ha justificat pel comportament de l'epidèmia, però també de la societat i els «riscos» que s'estan assumint. «Comença a haver-hi molta més mobilitat  i per disminuir els  riscos crec que és important prendre aquesta mesura», ha insistit.

En una entrevista a 'RAC 1' la consellera ha avançat que amb aquesta proposta serà obligatori portar mascareta en espais exteriors encara que hi hagi distància social, ja que ha apuntat que «quan augmenten els casos, augmenta la probabilitat de casos greus». 

Possibles sancions per qui no porti mascareta

En aquest sentit s'ha mostrat també a favor de possibles sancions per qui no porti mascareta i ha assenyalat que «les normes porten la part de sanció i crec que hi ha de ser. Això està establert. Crec que hi ha de ser. No pots fer una norma sense que hi sigui».

Vergés ha demanat molta prudència perquè «malauradament no sabem fins quan s'hauran de prendre aquestes mesures» i és per això que assenyala que en l'àmbit de les mascaretes «hem d'anar més enllà a tot el país. La mateixa obligació que hem posat a Lleida l'aconsellem per a tot el país».

Pel que fa al confinament de Lleida, la consellera de Salut ha negat que aquest es fes tard, tal com va manifestar Fernando Simón, i ha assenyalat que «es confina quan es tenen totes les dades. Quan veiem que creixen els casos, hem d'actuar. Treballem les decisions, no pot ser abans ni pot ser més tard. Les decisions ara es prenen des de Catalunya», ha dit.