Alba Vergés respon a una de les noves propostes del govern espanyol: «Van tard»

Tot i així, ha celebrat la proposta però demana al govern que tot plegat no es converteixi en una càrrega extra per als serveis d'Atenció Primària

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol
Alba Vergés respon a una de les noves propostes del govern espanyol: «Van tard» | ACN

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha celebrat aquest dimecres, 26 d'agost, que el govern espanyol estudiï un permís retribuït per a pares amb fills en quarantena, encara que arribi «una mica tard», i ha demanat que no sigui sota un format de baixa laboral. 

En roda de premsa per a presentar un estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu sobre l'impacte del coronavirus en els 'casals', ha considerat que un permís de conciliació és «imprescindible» per a ajudar les famílies a complir les quarantenes i que tinguin seguretat jurídica. La consellera ha afirmat que és necessari que totes les administracions posin de la seva part i despleguin les seves competències per a ajudar a tallar les cadenes de transmissió del virus.

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha incidit en què l'Estat no tingui la «temptació» de solucionar la problemàtica amb una baixa laboral, i ha afegit que els facultatius no han d'estar per a realitzar actes administratius.

Salut demana que el permís per cuidar els nens en quarantena no suposi una baixa laboral

Argimon ha demanat al govern que pensi una fórmula que arbitri per a totes les comunitats autònomes, ha recordat que la Generalitat ha demanat en nombroses ocasions aquest permís i ha alertat de què es tracta d'una crisi sanitària, però que també ho serà econòmica i social. Vergés ha expressat que si el govern central opta pel format de baixa, això no suposi una «càrrega» per a l'Atenció Primària amb un treball extra.

Sobre l'oferiment del govern espanyol que les autonomies puguin declarar un estat d'alarma individualitzat, ha dit que no el rebutja i ha dit que la Generalitat farà tot el possible per a gestionar bé l'epidèmia, però ha insistit que Catalunya ja s'ha dotat d'un pla d'emergència i ha demanat a l'Estat que doni respostes a qüestions que són de la seva competència, com els permisos de conciliació.

També ha defensat l'opció de la Generalitat que la màscara sigui obligatòria a les aules catalanes a partir de Secundària, i a partir dels 6 anys en territoris amb elevat risc de contagi, però que està a l'espera de la proposta del govern assenyalant que la de l'Executiu català no va en detriment de la coordinació.


Comentaris

envia el comentari