Guanya per majoria absoluta l'alcalde 'independentista' de La Línea de la Concepción

La principal proposta de Juan Franco és convertir el municipi de Cadis en ciutat autònoma

Juan Franco va guanyar les eleccions municipals per majoria absoluta
Juan Franco va guanyar les eleccions municipals per majoria absoluta | La Línea 100x100

Juan Franco aconsegueix majoria absoluta amb la seva proposta de convertir La Línea de la Concepción en ciutat autònoma. Amb el 67.51% dels vots i 21 regidors (deixant en segona posició al PSOE amb només 3 regidors i 2.898 vots), Franco s'ha convertit en un dels alcaldes més votats d'Espanya. Amb aquesta flamant victòria, l'alcalde pretén impulsar el punt més important del seu programa: aconseguir la independència de la seva localitat.

Franco es va presentar a les eleccions municipals de la seva localitat amb un missatge molt clar: «He proposat que ens constituïm com ciutat independent perquè tenim una situació singular a la resta de municipis i necessitem una solució també singular», afirmava en declaracions a 'El País'. Tot i això, el missatge del seu partit (La Línea 100x100) no va ser aprovat pels seus socis de govern, que el titllaven de «populisme electoralista».

Però els ciutadans de La Línea de la Concepción han estat contundents, i han aconseguit que Franco i el seu partit local fessin història. La Línea 100x00 va guanyar en totes les meses amb el 67.51% dels vots, aconseguint 21 dels 25 regidors i deixant el PSOE i el PP en una segona i tercera posició gairebé insignificant. En segona posició, el PSOE va aconseguir el 12.51% dels vots i 3 regidors i el PP, el 6.35% dels vots i únicament un regidor.

Una consulta popular

Juan Franco, que avui té 44 anys, va arribar a l'alcaldia l'any 2015, gràcies a un pacte amb el PP, que havia obtingut 5 regidors. Ell n'havia obtingut 9, els mateixos que el PSOE, però el que ningú s'imaginava era que quatre anys després, aquest desconegut polític d'aleshores, arrasaria amb tals resultats.

El programa de La Línea 100x100 per les municipals es va reservar per l'últim punt la idea d'aconseguir un estatus de ciutat autònoma similar al de Ceuta i Melilla per la localitat. Segons Franco, aquest és el punt 100 «perquè és el més important». La proposta consistiria a organitzar una consulta popular per preguntar als veïns si volen segregar-se de la província de Cadis i de la regió andalusa.

«Estem maltractats per l'Estat»

Segons el regidor, aquesta és una de les vies més efectives per aconseguir l'estatus especial que La Línea necessita per sortir del mal pas amb una assignació econòmica més alta o amb mesures com exempcions fiscals, que atreguin les empreses. En declaracions a 'El País', Franco afirma que «Estem menystinguts i maltractats per l'Estat. Això és una crida d'atenció, però ho tiraré endavant.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari