Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pancarta de 'Llibertat presos polítics' a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt.

Una alcaldessa d'ERC denuncia danys a una pancarta pels presos i acaba imputada

El resultat de la sentència ha transcendit en les darreres hores

Pancarta de 'Llibertat presos polítics' a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt.
Pancarta de 'Llibertat presos polítics' a l'Ajuntament de Vilassar de Dalt. | CCMA

Rocambolesc cas judicial el que s'ha produït en els darrers mesos al Maresme. L'alcaldessa de  Vilassar de Dalt per ERC, Carola Llauró, ha acabat imputada en relació a la pancarta que penjava de l'Ajuntament demanant la «llibertat» dels «presos polítics», malgrat que va ser ella qui va presentar una denúncia sobre aquesta qüestió.

Els fets es remunten a finals de juliol de 2019, quan un grup de persones, de matinada, va intentar arrencar amb una perxa l'esmentada lona que penjava del balcó de l'Ajuntament. La Policia Local del municipi va enxampar el grup 'in fraganti', però atesa l'escapada d'alguns d'ells, només va poder identificar tres persones. El 2 d'agost, l'alcaldessa Llauró va presentar denúncia contra les persones identificades, demanant una indemnització dels denunciats a l'Ajuntament pels danys causats.

Un judici que acaba girant-se en contra de l'alcaldessa

La vista es va celebrar el passat mes de març, i el resultat de la sentència ha transcendit en les darreres hores. Durant el desenvolupament del judici,  Llauró  va declarar que la pancarta s'havia col·locat abans que ella fos alcaldessa, que no ho va acordar el ple de l'Ajuntament i que no sabia quant va costar, ni si es va pagar amb fons municipals.  Llauró  sí que va reconèixer que, després dels fets de juliol, el consistori en va adquirir una de nova, per valor de 242 euros.

Les paraules de l'alcaldessa han acabat provocant la seva dissort judicial. Segons la jutgessa, no es pot reconèixer la pancarta arrencada com a propietat de ningú, ja que no hi ha cap acord de ple ni cap document acreditatiu  de despesa municipal que demostri que és un bé de l'Ajuntament. A més, assenyala que, en contenir una proclama política, no podia estar penjada, de manera que apunta que no es pot demostrar que el grup tingués intenció de causar dany, sinó de despenjar una pancarta «indegudament col·locada al balcó municipal».

En canvi, la sentència sí que insta que s'investigui l'alcaldessa Carola Llauró  per haver comprat la nova pancarta de 242 euros sense autorització del ple de l'Ajuntament, per esbrinar si va incórrer en un delicte de malversació de fons. La Justícia, doncs, s'ha acabat girant en contra de l'alcaldessa de Vilassar de Dalt.