El president del PPC, Alejandro Fernández, descarta una llista unitària amb C's i PSC

El president del PPC critica el «gir» del partit taronja i diu que només es presentaran amb ells «si ajuda a sumar»

Alejandro Fernández, president del PP català.
Alejandro Fernández és el líder del PP a Catalunya. | ACN

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha rebutjat la proposta de C's de crear una llista conjunta amb els populars i el PSC de cara a les properes eleccions al Parlament en considerar-ho poc «realista». «No és una proposta gaire seriosa», ha dit a Catalunya Ràdio, on ha estat entrevistat aquest dilluns.

Fernández ha recordat que ells mateixos apostaven per una llista amb C's al Parlament però ha explicat que ara mateix estan «estudiant» la seva viabilitat perquè el «gir» dels taronges acostant-se al govern espanyol durant l'estat d'alarma ha «canviat l'escenari». «Hem d'analitzar si això que abans sumava ara no suma», ha advertit.

L'exemple del País Basc: La suma de PP i C's que va acabar amb menys diputats

La coalició de PP i C's al País Basc va obtenir menys diputats que els que els populars havien aconseguit en solitari el 2016 i, per tant, el resultat no ha estat «satisfactori». Per això, Fernández aposta per «analitzar si això que abans sumava» a Catalunya «ara no suma». «Hem d'analitzar si a Catalunya passaria el mateix. Si entenem que això no suma, no ho farem. Si entenem que pot ajudar a sumar el suport al constitucionalisme, ho farem», ha argumentat.

El dirigent popular també s'ha referit al ple de divendres passat al Parlament, que va debatre sobre la situació de la monarquia espanyola i va aprovar diverses resolucions reprovant Felip VI i el govern espanyol i reivindicant una Catalunya republicana. Els lletrats de la cambra van alertar la Mesa que algunes de les propostes presentades podien contradir els advertiments del Tribunal Constitucional i van arribar a dir, segons fonts parlamentàries, que no les publicarien al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). Per a Fernández es tracta d'una «escenificació de l'independentisme». «No cal fer escarafalls perquè no tenen cap intenció de publicar-ho», ha augurat.

Segons ha dit, l'independentisme porta qüestions «molt rebels» al Parlament, «però quan arriba el moment de publicar-ho ja no ho publiquen». «És a dir, estan enganyant la gent. A la primera que el TC fa un advertiment sobre la il·legalitat del text, ho retiren», ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari