Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Centenars de persones es manifesten amb l'estelada durant la diada de Catalunya del 2019 a Barcelona

L'ANC manté les manifestacions de la Diada tot i els nous brots

El doctor Trilla va emplaçar ahir mateix a ajornar totes les manifestacions previstes davant l'auge dels nous brots a Catalunya

Centenars de persones es manifesten amb l'estelada durant la diada de Catalunya del 2019 a Barcelona
Força Catalunya defensa aconseguir la independència de Catalunya amb l'ús de la força «si és necessari» | CatalunyaDiari

Dràstica i sorprenent decisió de l'ANC. L'entitat sobiranista es manté ferma i, segons ha anunciat a RAC 1 i recull el digital 'El Nacional', manté encara tots els actes i manifestacions previstos per la Diada de l'11 de setembre. Des de l'ANC asseguren que els actes es duran a terme amb fortes mesures de seguretat, davant l'avenç dels brots de coronavirus a Catalunya.

L'Assemblea ja va anunciar que es realitzarien múltiples manifestacions en diversos indrets de Catalunya —més d'un centenar—, per tal d'evitar grans desplaçaments i mantenir les mesures de seguretat. Segons ha explicat l'ANC, hi haurà també marques a terra per garantir el distanciament entre els manifestants.

Tot i la dispersió de les manifestacions pel territori, l'ANC celebrarà un acte polític central a Barcelona amb parlaments i que es podrà seguir arreu de Catalunya. La trobada serà a la seu de l’Agència Tributària espanyola, a la plaça de Letamendi de la capital catalana.

Antoni Trilla desconsella la celebració de les manifestacions de la Diada

La decisió de l'entitat independentista arriba després que el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, desaconsellés aquest dimarts la celebració de manifestacions multitudinàries com la de la Diada en una entrevista a RAC 1. Trilla va assegurar «des del punt de vista sanitari, el més raonable és no manifestar-se massivament. No crec que la vida de Catalunya ni les reivindicacions legítimes es vegin qüestionades o afectades si un any no podem fer les protestes com les fem habitualment».

En aquest sentit, l'epidemiòleg català va assenyalar que «entenc que és una data significativa però, com a metge, igual que hem ajornat festes majors o que no podem anar al futbol, penso que la situació epidemiològica és complicada i pot suposar un risc d'augments de contagi».

Polèmiques declaracions de Paluzie sobre la UB i la UAB

L'ANC es manifestarà enguany davant edificis vinculats a l'administració espanyola i entre ells hi ha l'edifici de la Universitat de Barcelona. En aquest sentit, cal recordar que el passat 22 d'agost, la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, va realitzar unes controvertides declaracions sobre els rectorats de la UB i la UAB en una conferència telemàtica a la Universitat Catalana d'Estiu.

Paluzie va mostrar-se molesta amb les dues institucions, assegurant que «en el moment en el qual era més necessari, tenim les dues majors universitats catalanes, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, en mans de rectorats unionistes. Aquesta és una lliçó del que no hem de permetre. No és tant que hàgim de tenir rectors independentistes, sinó que respectin els drets fonamentals, com el dret d'autodeterminació».

Aquesta crítica estava vinculada a la falta de suport dels rectorats de les citades universitats als cinc membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O que seran jutjats pròximament.