Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Míting de final de campanya de Podemos per les eleccions generals de 2019

La tragèdia més dura per Podemos: Ángel, el militant que va morir preparant un míting

Hauria patit un atac de cor a Palma, en un dels últims actes de la campanya per les generals

Míting de final de campanya de Podemos per les eleccions generals de 2019
Ángel hauria mort en les preparacions d'un míting de Podemos | Catalunya Diari

Ángel L.B.J., de 51 anys, va morir el passat 1 de novembre mentre treballava en les preparacions d'un míting de Podemos a Palma. Membre del departament de Producció del partit de Pablo Iglesias, va patir un atac de cor quan era dins del Palau de Congressos de la ciutat mallorquina. 

Moments previs a l'acte polític, va explicar a un company que no es trobava bé i que anava a l'habitació de l'hotel per descansar. El van anar pocs minuts que comencés el míting però no contestava. El van trobar estirat a terra. La versió oficial confirma l'aturada cardíaca com a causa de la mort però el tema no es va mencionar mentre va durar l'acte del partit. 

Una mort plena de misteri

El seu vincle amb Podemos anava molt més de l'estricament professional. Era un actiu militant des dels inicis, tant era així que va arribar a presentar-se a les primàries de la Comunitat de Madrid  on va obtenir 197 vots, ocupant el lloc 123 de 124.

Pablo Iglesias, que el coneixia personalment, volia aturar el míting quan va saber la notícia però la família va demanar que seguir amb la seva agenda amb normalitat.  En un principi, els seus companys van començar a dedicar missatges de condolences  en un xat de la formació morada, però parts dels treballadors es van quedar sorpresos quan des de la direcció es va demanar que s'eliminessin

Segons explicaven a 'El Español', el partit va trigar  cinc dies a informar a la plantilla la defunció, desatenent la petició del comitè d'empresa demanant que es fes pública la mort un dia després que aquesta es produís. Això va disparar els dubtes sobre les causes de la mort entre els companys d'Ángel. 

Una advocada, Mónica Carmona, va ser contractada per investigar si el partit d'Iglesias tenia alguna  responsabilitat penal  o administrativa,  però va ser acomiadada un mes després. 20 dies després de la mort encara no es coneixia oficialment la causa o els detalls que permetessin aclarir si es pot considerar un accident laboral.  

També et pot interessar...