Àngels Chacón, possible candidata del PDeCAT a la Generalitat.

Àngels Chacón vol ser candidata del PDeCAT per «coherència, compromís i consciència»

L'exconsellera assegura que el seu partit no faria una DUI si l'independentisme superés el 50% a les eleccions

L'exconsellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha decidit presentar-se a les primàries del PDeCAT per ser candidata del partit a les eleccions catalanes «per coherència, compromís i consciència». En una entrevista que publica aquest diumenge el diari 'La Vanguardia', Chacón diu que defensarà un projecte polític allunyat de la «confrontació» que propugna el líder de JxCat, Carles Puigdemont. «No aturarem la denúncia de la repressió, ni normalitzarem el que no és normal en democràcia, però confrontació per sistema, no», reflexiona.

En aquest sentit, l'exconsellera assegura que el seu partit no faria una DUI si l'independentisme superés el 50% a les eleccions. A parer seu, «cal buscar un referèndum amb reconeixement internacional i evitar frustracions». Chacón creu que amb un 51% dels vots no poden «confrontar ni paralitzar el país, ni demanar als funcionaris que assumeixin responsabilitats en aquest conflicte». «Vull un país lliure però no a qualsevol preu», afirma.

En ser preguntada per si donaria suport a Junts per Catalunya i a ERC per formar govern si els necessiten, diu que faran costat a «propostes, no a partits». 

«Se'm va preguntar dies abans quin era el meu posicionament polític»

L'exconsellera també ha explicat que la van convidar a sumar-se a JxCat i que intercanviar uns missatges amb Puigdemont pocs dies abans de ser destituïda, però va decidir quedar-se al PDeCAT «per coherència». Preguntada per si es va sentir víctima d'una purga al Govern per no marxar a JxCat, ha dit que «per respecte a la institució, i tenint molt clar que als consellers els nomena i cessa el president, assumeixo que ha estat una decisió del president Torra».

Tot i que no ho ha dit clarament, l'exconsellera deixa entreveure una possible relació entre la seva destitució i la seva decisió de mantenir-se al Partit Demòcrata. En aquest sentit, Chacón ha admès que «se'm va preguntar dies abans quin era el meu posicionament polític», que «cadascun tregui les seves conclusions»

Aquest dilluns comença el procés de primàries del PDeCAT

El PDeCAT començarà aquest dilluns el procés de primàries per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat, després que el 85% dels membres del Consell Nacional del partit avalessin l'opció d'activar-les, després de la ruptura de les negociacions amb JxCat per a explorar la possibilitat de concórrer junts als comicis. El procés de primàries s'allargarà fins al 2 de novembre, i aquells que vulguin presentar-se per a ser cap de llista de la Generalitat hauran de presentar l'aval, com a mínim, de mil associats.

L'objectiu del Partit Demòcrata és tenir tancats els candidats que concorreran a les eleccions a finals de novembre, perquè puguin presentar-se davant la societat i explicar el projecte del PDeCAT «a tothom», segons va explicar el dijous el president del PDeCAT, David Bonvehí.