Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La comissaria de Mossos a Vic, destrossada.

La 8 de JxCat critica els atacs als Mossos després de les crítiques del seu partit al cos

Laura Borràs atacava fa uns dies les actuacions «excessives» de la policia catalana

La comissaria de Mossos a Vic, destrossada.
La comissaria de Mossos a Vic, destrossada després dels aldarulls. | ACN

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha lamentat que en la manifestació d'aquest dimarts al vespre per denunciar l'empresonament de Pablo Hasél es va «travessar una línia» i ha apuntat en declaracions a RAC1 que l'atac a la comissaria de Mossos va ser obra d'un «grup reduït de persones molt ben preparat».

Erra, que també era la número 8 de JxCat a les eleccions del passat diumenge, ha defensat els Mossos malgrat que la seva candidatura va aixecar polèmica només fa uns dies perquè Laura Borràs va lamentar les «actuacions excessives que de vegades protagonitzen els Mossos». Una justificació que aquest dimarts al vespre va servir perquè diversos vàndals ataquessin la caserna de la policia catalana a la capital d'Osona.

Erra també ha dit que alguns dels manifestants anaven «preparats» per cremar contenidors, tot i que ha afegit que no té «prou informació» per dir si l'atac va ser premeditat. Aquest dimecres el cos policial està avaluant els danys a l'edifici policial, que va rebre l'impacte de pedres i diversos objectes que van provocar el trencament de portes i finestres. A més, els manifestants també van trencar el sistema de videovigilància.

Els incidents es van tancar amb almenys quatre detinguts i 11 agents ferits. Els quatre detinguts —tres dels quals van ser arrestats per Mossos i un per la Guàrdia Urbana— es troben a l'interior de la comissaria de Vic a l'espera de passar a disposició judicial en les properes hores.

«A diferència d'altres manifestacions aquesta era d'una violència total i absoluta»

Un dels veïns de Vic que viu molt a prop de la comissaria dels Mossos, Ricard Rovira, explica que «a diferència d'altres manifestacions, aquesta va ser d'una violència total i absoluta». «No havia vist mai a la meva edat una manifestació d'aquest nivell de violència», lamenta, i afegeix que «com a vigatà sento vergonya». En aquest sentit, relata que va veure «gent agressiva llançant pedres contra la policia, que va haver de refugiar-se dins de la comissaria». Tot plegat, diu, «va ser una situació molt lamentable».

L'Ajuntament de Vic valora en més de 25.000 euros els danys ocasionats al mobiliari urbà

L'Ajuntament de Vic ha valorat en més de 25.000 euros els danys ocasionats durant les protestes que van tenir lloc aquest dimarts al vespre a la ciutat, sense incloure les destrosses a la comissaria. En concret, els manifestants van cremar contenidors i altre mobiliari urbà com papereres.

Erra diu que «entén» la crispació, però creu que «s'ha creuat una línia vermella» i ha reiterat que els actes vandàlics van estar protagonitzats per «un grup reduït bastant planificat» i creu que «s'ha de retornar a la via pacífica». Els aldarulls van comportar la detenció de quatre persones, una de les quals menor d'edat, que ha quedat sense efecte. Els tres majors d'edat estan pendents de passar a disposició judicial.