Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les delegacions dels governs de Catalunya i de l’Estat s’han reunit a la Sala Torres Garcia del Palau

Aragonès i Sánchez coincideixen en el diagnòstic: «Les posicions estan molt allunyades»

Els dos presidents s'han reunit abans de la primera trobada de la taula de diàleg entre els governs de Catalunya i l'Estat

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'han reunit a primera hora de la tarda a porta tancada. La trobada, d'una hora i 50 minuts, s'ha celebrat a la Sala de Diputats del Palau. Posteriorment, els dos presidents s'han fet una fotografia amb les dues delegacions de la taula de diàleg al Pati dels Tarongers.

Aragonès i Sánchez han participat breument en la reunió de la taula de diàleg entre els dos governs, celebrada a la sala Torres Garcia, i posteriorment har realitzat compareixences davant els mitjans de comunicació de manera separada.

Sánchez assegura que les posicions estan «molt allunyades»

En la seva intervenció, Pedro Sánchez ha recordat que les posicions entre els dos executius sobre la resolució del conflicte polític a Catalunya estan «molt allunyades». Tot i això, el president del govern espanyol, ha afegit que les dues parts «hem coincidit que la taula de diàleg és el millor camí per avançar», motiu pel qual cal treballar «sense pressa, sense pausa, però sense terminis».

Amb aquest missatge, Pedro Sánchez ha contradit els marges de dos anys de diàleg que van pactar Esquerra i la CUP en l'acord d'investidura entre ambdues formacions. En aquest sentit, el president espanyol ha assegurat que «per resoldre el fons del conflicte fa falta temps».

Així mateix, Sánchez ha tancat la porta a les peticions del president Aragonès sobre amnistia i autodeterminació. El president del govern central ha emplaçat els equips de la taula de diàleg a començar a treballar per qüestions «on estiguem més a prop» i «podem avançar».

Aragonès espera «construir confiances» amb el govern espanyol

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que, per sobre de tot, prioritza els «avenços més que els terminis» de la taula de diàleg. Aragonès ha definit la trobada d'aquesta tarda com el «reinici» de la negociació amb l'Estat. En aquest marc, ha dit que espera «construir confiances» amb el govern espanyol.

Durant la seva intervenció, Pere Aragonès ha manifestat que durant la reunió amb Pedro Sánchez li ha exigit la fi de la «repressió». Així mateix, el president català ha explicat que en l'inici de la reunió entre les delegacions de Generalitat i Moncloa ha reiterat que l'autodeterminació és «la millor proposta».

Tal com ha fet Sánchez, ha constatat que els posicionaments de les parts «extremadament allunyats». En aquest sentit, ha reconegut que la negociació amb l'Estat «requerirà temps i perseverança». Així, Pere Aragonès ha afegit que «més enllà de terminis concrets», el més important en la taula de diàleg són les «concrecions i els avenços».