Imatge arxiu Arrimadas

Arrimadas només substituirà Rivera si ell li demana

Ciutadans ha viscut un cop dur el 10-N amb la pèrdua del 83% dels seus escons al Congrés dels Diputats

El partit perdedor de les eleccions del 10-N ha estat, sense cap mena de dubte, C's. Els de la formació taronja no només han perdut el 83% de la seva representació al Congrés dels Diputats, sinó que a més han hagut de veure com ERC els ha avançat per la dreta.

Amb una forta batacada pel partit, el seu president, Albert Rivera, va sortir aquest diumenge al vespre a valorar unes eleccions que, en només set mesos, els han fet perdre desenes d'escons.

I no ho va fer en va, ja que després de proclamar una clara crítica al partit, va anunciar un congrés extraordinari per aquest mateix dilluns amb la intenció de deixar la formació de centredreta en mans dels seus militants. Ara,  amb l'anunci de la seva dimissió, arriben les primeres veus sobre la seva possible successora: Inés Arrimadas.

El paper d'Arrimadas

Tot i que encara està tot penjant i en incògnita, és inevitable pensar que la fins ara representant del partit a Catalunya, sigui la candidata a liderar la formació en l'àmbit estatal. Això no obstant, segons han avançat a 'El Español' fonts pròximes al partit,  aquesta no és la intenció d'Arrimadas, que sempre ha tingut un paper molt més executor que ideològic.

Imatge arxiu Arrimadas
Inés Arrimadas podria liderar el partit | Cedida

L'única opció per la qual faria un pas endavant pel partit

En aquest sentit, asseguren que Arrimadas només faria un pas al capdavant si així li demanés el seu líder, Rivera. «Només assumiria el càrrec si ell li demanés. Donar la batalla no està en el cap d'Inés», afirmen. Tanmateix, en aquest dia tan difícil per a C's, han volgut deixar clar que ambdós polítics tenen una bona relació malgrat les males llengües i que «que no sopin junts cada dia no significa que es portin malament. Tot el contrari».

«Inés és la primera que confia en la capacitat estratègica d'Albert. Ella és més executora que ideòloga. Així s'ha mostrat fins ara. No s'ha preparat per ser candidata a la presidència», conclouen les fonts consultades per 'El Español'. Amb aquest context, ara només queda esperar per saber quina és l'opció definitiva de Rivera i quin nou rumb agafa la formació taronja, que ha vist el seu futur més negre que mai.

 

També et poden interessar...