Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'unes monedes

Els autònoms s'organitzen després del desastre dels ajuts del Govern

Ja són 4.000 els adherits a un manifest que duu per nom 'Revolta dels Autònoms'

Imatge d'arxiu d'unes monedes
Els autònoms s'han organitzat després dels problemes patits aquest dilluns i dimarts amb les ajudes al Govern. | Pixabay

Després del caos absolut durant aquest dilluns i dimarts al web de la Generalitat que servia per presentar sol·licituds als ajuts per a autònoms, la indignació entre el col·lectiu de treballadors per compte propi ha acabat cristal·litzant en forma d'organització. Aquest dimarts es posava en marxa a través de la xarxa 'Revolta dels Autònoms'. Es tracta d'un manifest que no tan sols protesta de manera contundent contra els problemes tècnics en el procés de sol·licitud dels ajuts, sinó que carrega contra el format de concessió de les subvencions, que premiava els 10.000 primers en presentar la petició, sense tenir en compte cap mena de criteri d'equitat.

4.000 persones ja han signat la 'Revolta dels Autònoms'

En tan sols 24 hores, 'Revolta dels Autònoms' ja presenta fins a 4.000 signants, que a més s'han agrupat a través de les eines telemàtiques, a través d'un canal de Telegram. El manifest s'està difonent de forma massiva a través de Whatsapp, Twitter i Facebook, a jutjar per la velocitat a què està creixent el nombre d'inscrits. El col·lectiu d'autònoms, doncs, ha transformat la seva ràbia i indignació dels primers moments, després de veure el funcionament del web dels ajuts, en capacitat organitzativa —de moment, sota el paraigua d'un manifest de protesta.

En el text del manifest, els autònoms signants són clars. En primer lloc, demanen la «dimissió immediata dels dos consellers involucrats, Chakir El Homrani i Jordi Puigneró». A més, sol·liciten «la fi de les baralles infantils en nom nostre als partits del govern per espolsar-se les responsabilitats, per exemple, en l'Estat». Sobre la qüestió concreta dels ajuts, el text demana una distribució que s'ajusti a «criteris redistributius que posin l’èmfasi en la necessitat i no en criteris propis de la llei de la selva», a més d'un augment dels recursos destinats a aquestes subvencions.

Demanen una simplificació del procés de sol·licitud dels ajuts

«Cal simplificar el procés de justificació dels ajuts: l'administració té les nostres dades sense necessitat que les tornem a faciitar, i sempre es pot demanar documentació addicional a posteriori, tal com han fet a Alemanya o els Estats Units», exigeix el manifest en el seu darrer punt. El nombre d'adherits és creixent i s'espera que en les properes hores, els treballadors per compte propi continuïn protestant davant l'absolut caos generat aquest dilluns i dimarts per part del Govern de Catalunya.