Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Aznar assegura que Sánchez ha «rendit la democràcia» a l’independentisme

L’expresident del govern ha demanat el vot pel PP i ha assegurat que Casado és «un líder com un castell»

José María Aznar, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

L’expresident del govern José María Aznar ha acusat Pedro Sánchez de «rendir la democràcia» a l’independentisme català. Per això Aznar ha reclamat el vot al Partit Popular davant del «desafiament existencial que té Espanya». Per això assegura que  «hem de respondre amb tota la serenitat però amb total fermesa». «Els vots que Espanya necessita per resoldre el desafiament contra la nostra continuïtat històrica i el nostre futur haurien d’anar al Partit Popular», ha afirmat l’expresident.

Aznar ha aprofitat per retreure Sánchez que «això no és dialogar, això és rendir-se. Això no és negociar, és un insult als espanyols». L’expresident ha reclamat unes eleccions generals i ha preguntat: «Quant de temps més hem d’esperar perquè es desarticuli el cop d’Estat, que es garantissin que les institucions catalanes han de ser al servei de tots els catalans?».

Pablo Casado i Azanr junts
Aznar ha elogiat a Casado assegurant que «és molt més llest i sap molt més de política» | Cedida

 

Pablo Casado és «un líder com un castell»

Durant tota la conferència Aznar ha lloat a Pablo Casado afirmant que és millor que ell mateix i que és «molt més llest i sap molt més de política». L’expresident ha rememorat que tots dos són d’Àvila i que es van arribar a la presidència del partit en una edat similar.

Aznar s’ha dirigit directament al nou president del PP per dir-li: «Pablo, cap dels teus antecedents ho vam tindre tan difícil i mira que les coses no han estat mai fàcils pel PP.  No només tenim un gran president, tenim un gran líder, un líder com un castell».

Durant la Convenció del PP, Aznar va arribar juntament amb la seva dona, l’antiga alcaldessa de Madrid, Ana Botella i va aprofitar l’ocasió per demanar a tots els afiliats i dirigents del partit que reivindiquin que el PP és «la casa comuna de lliberals, conservadors i demòcrates cristians».

Finalment, Aznar ha reclamat un partit que afirmi la seva «vocació majoritària» i ha demanat el vot dels «espanyols que, en temps incerts, creu en el seu país, que contribueix amb el seu treball i impostos, que es reforcen», l’expresident ha culminat assegurant que «aquells que escriuen tots els dies la història que importa d’Espanya tenen la seva casa al partit».