Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats

Cap Estat membre de la UE es pronuncia sobre la immunitat de Junqueras

El TJUE manté la data del dia 14 per a la vista sobre el líder d'ERC

Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats
Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats | CatalunyaDiari.cat

 

Els Estats membres de la Unió Europea han deixat sol a Oriol Junqueras. Segons ha avançat 'La Vanguardia',  cap membre ha comparegut davant el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), per tal de formular al·legacions relacionades amb la vista que tindrà lloc el pròxim 14 d'octubre, en la qual, s'ha de decidir si l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya té o no immunitat com a eurodiputat.

Aquesta petició al TJUE la va dur a terme el Tribunal Suprem espanyol, després que aquest organisme es plantegés impedir a Junqueras anar al Congrés per acreditar-se com a eurodiputat.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La defensa de Junqueras sí que creu que té immunitat

Això no obstant,  la seva defensa argumentava llavors que el líder d'ERC sí que tenia immunitat parlamentària d'ençà que fou elegit en les darreres europees del 26 de maig. Davant aquesta situació, la Comissió i el Parlament Europeu han informat de la situació al Tribunal de Luxemburg i li hi han comunitat que es considera que Junqueras no ha adquirit la condició plena d'eurodiputat  i que, per tant, no existeix la seva immunitat.

Amb aquesta decisió, expliquen, es pretén que els experts en la matèria iniciïn un debat per tal d'arribar un acord que pugui solucionar una situació semblant en un futur. Així doncs, el TJUE manté la data del dia 14 per a la vista sobre Junqueras i, per tant, es preveu que en pocs dies de diferència també es publiqui la sentència del procés. Sigui com sigui, s'esperen dies intensos pels polítics presos catalans que, en poques hores, poden veure canviar el rumb de la seva vida tant professional com personal.

També et poden interessar...