Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
carles puigdemont

Carles Puigdemont, disposat a renunciar a l'acta de diputat al Parlament

La decisió impossibilitaria una hipotètica restitució seva, ja que sense un escó a la cambra no es pot ser investit president
Carles Puigdemont renunciarà al seu escó al Parlament si és escollit eurodiputat
Carles Puigdemont renunciarà al seu escó al Parlament si és escollit eurodiputat | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont ha avançat aquest dilluns, durant una roda de premsa, que té pensat renunciar a la seva acta al Parlament de Catalunya, si finalment aconsegueix entrar al Parlament Europeu després de les eleccions del pròxim 26 de maig. «Em trobo com a diputat suspès de forma il·legítima i il·legal», ha assenyalat l'expresident de la Generalitat sobre la seva situació actual.

La decisió suposaria tancar la porta a una hipotètica restitució, ja que sense un escó a la cambra catalana no es pot ser investit com a president. En aquest sentit, Puigdemont ha assenyalat que continua defensant la restitució del seu Govern, però ha reconegut que «no depèn» d'ell.  Sigui com sigui, el cap de llista de Lliures per Europa a les europees considera ara «més eficaç» treballar des de les institucions europees. 

«Cap interès» a presentar-se a uns comicis catalans

En ser preguntat sobre quina seria la seva decisió si es convoquen unes  eleccions anticipades a Catalunya, Carles Puigdemont ha defensat que no té «cap interès» a presentar-se.  «El que voldria és recuperar la normalitat». Sobre això, ha explicat que com a eurodiputat podrà «fer feina» col·laborant estretament amb les institucions catalanes. «No vaig anar a l'exili per estar quiet en una casa», ha insistit.